Gratis är gott

frost_gras

Stillhet.

Svag morgonsol i horisonten. Frost i gräset och blod som pumpas ut hela kroppen när du promenerar fram. Djupa andetag och ett leende på läpparna när du tänker på någon du älskar.

Det behöver inte vara svårare än så. Hälsa alltså. Ok med nya superlivsmedel, träningkoncept och utrustning. Ok med allt som lockar oss till att må bättre i form av att registrera vår rörelse i appar, som ökar nyfikenheten, självförtroendet och glädjen. Samtidigt måste vi vara medvetna om att mycket av allt det här är sätt att tjäna pengar via hälsotrenden som råder just nu. Inte alls någon välgörenhet i många fall. Jag tycker det är bra att vara medveten om det, även om vi inte måste rata det. Jag gillar också utveckling och att testa nytt.

Men många gånger tror jag vi krånglar till det onödigt mycket. Tänker att det måste vara så speciellt, medan jag kan tycka att ju mindre måsten desto hälsosammare. Du måste inte ha ”senaste träningskläderna, dricka supersmoothies, träna crossfit och få tusentals likes när vi visar upp allt i sociala medier”.

Åter igen – jag säger inte att det är fel om du gillar det, jag vill bara visa att hälsa kan vara mycket enklare. Och helt gratis..

promenad_frost

» Gratis och helt oflashigt är en promenad. Oavsett om du bor på landet eller i stan – mark och syre finns där ute och gör minst lika gott för hälsan som det ”senaste barre-passet”. För att ta ett exempel. Promenera blir aldrig otrendigt och tar dig dessutom till nya platser utan att du behöver duscha p.g.a. floder av svett.

» Gratis och flashigt är vänner. Personer du tycker om, kan slappna av och vara dig själv med. Att ventilera livet med, som hjälper dig/du hjälper att se allt ur nya perspektiv, som du kan skratta, gråta och kanske ta den där promenaden eller löpturen tillsammans med?

» Gratis och fantastiskt flashig är naturen. Det är varmt och beklämt med gym, men är absolut inte nödvändigt för att hålla dig stark och frisk med god kondition. Gör burpees, armhävningar, lyft en sten, spring uppför ett berg, hoppa över stockar eller bara beundra naturens skönhet om det är lugn du behöver.

vila_bank_sol

» Gratis och maximalt flashigt är solen. Bilderna är ifrån onsdags då jag passade på att njuta lite extra av vårsolen som faktiskt värmer nu. Inte klokt vad skön den är när jag tänker efter. Hoppas du också får några strålar under helgen.

» Gratis och så flashigt att hjärtat gör dubbelvolt är närhet. Jag tänker tillbaka på åren då barnen var så små att jag ofta gick runt och bar på dem, ammade dem, sov med dem. En jobbig tid samtidigt som jag svävade på små moln av all kärlek och närhet. Jag kan tänka mig att det är samma sak med djur och såklart – andra förhållande med personer du älskar och får vara nära.

» Gratis och minst flashigt av allt är sömn. Det blir ju helt mörkt om det inte flashar till i dina drömmar. Det snackas mycket om träning och kost medan jag kan tycka sömnen är det som avgör mest hur jag mår. Sen går det ena in i det andra – rörelse och en mätt och belåten mage gör att du sover bättre, men att prioritera sin sömn är ofta en bra start på en positiv uppåtspiral.

» Fler flashiga och gratis hälsotips? Fyll gärna på…

Med det önskar jag dig en riktigt härlig helg!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras