Work design och helgen ur mobilen #15

examensbevis

Yes – jag klarade det!

Hemma i stan väntade inte bara sex personers tvätt från en hel veckas skidåkning, utan även mitt examensbevis från Nackademin. Med pappret i min hand är det alltså officiellt – jag klarade utbildningen till Marknadskommunikatör inom sociala medier, men högsta betyg i samtliga kurser dessutom. Det känns fantastiskt med tanke på allt slit. Mitt upp i det drar jag på mig skygglapparna och KÖR, men såhär i efterhand inser jag hur kämpigt det faktiskt varit. Heltidsstudier med fyra barn där hemma, en blogg jag inte vill släppa taget om och andra uppdrag som PT.

Men. Det gick! Och nu har jag möjlighet att skapa mitt drömjobb. Målet har hela tiden varit att jobba med något jag tycker är roligt, som träning, kreativt skapande och kommunikation. Så som jag redan gör, men lite mer lönsamt och med det sociala i form av arbetskamrater – en stor del i varför jag inte enbart vill jobba som egenföretagare längre.

En kombination av träning och kommunikation samtidigt som mitt konstnärliga sinne får sitt genom bilder och film är mitt drömjobb. Nu närmar det sig i och med min examen. Firandet blev däremot mer en volt inombords än något stort partaj, men det räcker fint så. Jag vet att jag är på väg mot ett spännande yrkesliv som kommer ta form de närmaste veckorna, men först ger jag dig en revy från min helg.

helgen15

Helgen ur mobilen #15

..veckans långpass gick på skidor. 20 km lugnt glid i skogen i fredags morse. Som balsam för själen och förvånansvärt lätt för kroppen med tanke på hela veckans skidåkning på länden och höjden.

..sista dagen i backen bjöd på sol. Vi avslutade verkligen på topp. Barnen mer säkra än någonsin och samtliga så nöjda med våra skidåkardagar att vi inte ville åka hem.

..After Ski med Valle-disco. Junior och Jonna kan sjunga med i alla Valles låtar och var även med och dansade tillsammans med honom i fredagskväll. Höjdpunkten var att krama den mjuka snögubben i slutet.

..i lördags morse tog jag och Jonas en sista glidtur innan hemresan. En kortare tur eftersom vi skulle packa i ordning och köra hem, men tillräckligt långt för att hinna bunkra upp med frisk fjälluft och skön energi.

..vi bilade hem, packade upp och tvättade. Tre av fyra barn hade kräkts under resan + vi hade med en hel veckas underställ och lakan. Jonas är dock tvättmästare här hemma medan jag fixade middag – lätt efter glädjebeskedet i brevlådan. Diverse rester från frysen fick det bli framför Melodifestivalenmys, för min del broccolipizza med piff av Snällost (testade för första gången. Ganska smaklös men helt ok), samt choklad.

..på söndagen lyfte jag skrot. Som vanligt efter en längre frånvaro var det extra roligt att styrketräna igen och jag körde ett typiskt discopass för axlar, bröst och biceps:

 • Axelpress med hantlar + axellyft åt sidan, 4 superset
 • Liggande omvända flyes på bänk i cabelcross + bicepscurl med hantlar, 4 superset
 • Liggande axeldrag till bröstet + magcrunches, 3 superset
 • Bänkpress + stående militärpress med stång + ryggliggande ben/höftlyft, 3 triset

..planerade. Det sköna med att ha en hel dag hemma innan jobbveckan. Jag förberedde träningspass till PT-kunder och blogginlägg, storbarnen gjorde läxor, Jonas jobbade en sväng och tvillingarna..  dansade till Dolly Style.

..åt shake mushi. Eftersom lördagkväll mest bestod av tvätt fick söndagen bli en relaxafton. Vi köpte hämtmat och slappade i soffan. I Lindvallen har vi lagat egen mat i stugan varje dag, så en break från matlagning och tyckte vi var en bra avslutning på veckan.

Har du gjort något särskilt i helgen? Eller något ”vanligt” för den delen. Berätta gärna i en kommentar om du vill, för allt är nytt och spännande för mig och övriga läsare.

8 kommentarer
 1. Efter en slitig vecka på många plan checkade jag och en vän in på Hotel J i fredags. Hade tur att få ett stort härligt rum ,avnjöt en middag innan vi boade in oss på rummet och rundade av med långfrulle. Sett Lion, en måste-se-film med massa näsdukar tillhands. Rundade av helgen med ett pass med min söndagsklass i spinning, ett härligt gäng i ålder 20-70 år.
  Däremellan kämpar jag på en ny medicin som gör att jag känner mig som på en egen planet, det går över och jag är tacksam över de goda stunderna!

  1. Inger – wow, vilken bra grej. Låter som en jättefin helg i mina öron. Och den där filmen ska jag kolla upp. Tack för tipset! Jag gillar gråtfilmer..
   Jag hoppas du kommer i ordning med medicinen också. Du har en bra inställning!

 2. Grattis till examen!! Bra gjort att fixa högsta betyg också!! Min helg har varit väldigt lugn, löpning, styrka och umgås med familj och vänner. Vilka grymma armar du har, blir inspirerad till hårdare styrketräning 🙂

 3. Vad grym du är Anna 👊
  Grattis till examen 💐🍫🍾🎈🎂
  Jag har varit ganska nere och inte mått bra senaste veckorna 😰
  Men..
  I torsdagskväll åkte jag till syrran..
  Vi åt thaimat, pratade, drack kaffe, skrattade, ältade lite, mumsade chokladtårta..
  Vaknade i fredags..
  Glad 😃
  🏃 till skolan på pigga ben och kände leendet växa, den känslan..efter en lång tid utan det leendet..den känslan var magisk ❤
  Motiverande halvdag i skolan som gav en boost för motivationen 👊
  🏃 hem och firade fredag med tacos 😋
  I lördags kom en vän på fika, mumsade chokladbollar och chokladmuffins 👍
  Jobbade på kvällen och sen avrundade vi med filmmys 😊
  Söndag bjöd på jobb, men innan det en mackfrukost med grabben = livskvalitet 😊
  På kvällen falafelrulle och semla i sällskap av svärföräldrarna 😃
  Små saker som satte guldkant på helgen ❤
  Framförallt lycklig över att le igen ❤

  1. Tack snälla Linda!
   Vad tråkigt att höra att du inte känner dig helt på topp. Hoppas det går över och bra att det verkar ha vänt nu. Ta hand om dig!
   Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras