Skidåkarmat – en måltidsdag i Lindvallen

matbord_lindvallen

Godmorgon från Lindvallen! Sista morgonen innan vi reser hem framåt lunchtid.

Jag är som vanligt uppe en stund innan de andra i familjen, trots att jag sovit nästan nio timmar i sträck. För lika mycket som jag får krafter utöver det normala här i fjällen kommer jag till ro. Slocknar som en bebis vid kl 22 och vaknar utvilad strax före kl 7. Bättre sömn och mer energi kommer från en positiv spiral av mer utomhusvistelse i frisk fjälluft, skidåkning, solljus och må-bra-hormoner du får av att umgås med personer du tycker om. Och..

..mat! Jag är en sådan som får sämre aptit av stress eller om jag mår dåligt på andra sätt, men här har jag verkligen inte de problemen. Här är det som att smakerna förstärks. Inte bara av att vi är ute och åker skidor hela dagarna, utan även av varandras sällskap. Som jag nämnt tidigare är det svårt för oss i familjen att äta alla måltider ihop hemma Stockholm, vi har så olika tider, men desto lyxigare när vi gör det. Som här.

God och lättlagad mat för njutning, mod och tålamod är ingredienserna i våra måltider. Sen är alla måltidsdagar olika, men här kan du se ett exempel från igår.

Skidåkarmat a´la Anna – gårdagens måltider

07.00. Pre Workout. Ett par koppar kaffe och en kräm av Gourmet-Pro Vanilj. Jag är sällan hungrig direkt på morgonen men vill ändå ha i mig något för att minimera muskelnedbrytningen, men även eftersom proteinkrämen är ett sött och gott tillbehör till kaffet. Därefter skidåkning på längden.

frukost_salen17

9.00. Frukost. Jonas äggröra, rostade fullkornssmörgåsar med ost, chiapudding med blåbär, pumpakärnor och mandel, samt grönt te.

kottfars_pitabrod
12.00. Lunch. Rester av köttfärssås från kvällen innan, sallad och vitlökssås i pitabröd.
krambulle

14.30. Fika. Pausade skidåkningen på cafét/pizzerian Bjällbagarn. Ett jättemysigt ställe vid Gustav 111-torget där allt är hembakat. Toppbetyg från oss alla!

kyckling_bowl

18.30. Middag. En plåt med kyckling, blomkål, kronärtskocksrot (du måste prova), rödlök, champinjoner, paprika, olivolja och örtsalt rostat i ugn. Mat som räckte till många måltider. Här ihop med en sallad med samma vitlökssås som vid lunchen.

Popcorn /annalissjanis.se

20.00. Kvällssnack. Popcorn. Bilden är från förra årets Linvallenresa, men både popcorn och underställ är typsikt för våra skidsemestrar.

Idag ska jag och Jonas ut för en sista längdtur innan vi packar in oss i bilden hem till Stockholm. En kortare tur än igår då jag unnade mig hela 20 km. Det var så skönt väder och jag ville provåka ett långpass.

Under turen tänkte jag tillbaka på veckans skidåkning och både förundrades och gladdes åt den sköna känslan jag har i kroppen. Att kunna andas långt ner i magen igen som jag inte kan när jag är upp i varv. Att kroppen känns så stark, trots att vi håller igång hela dagarna här. Ett bra kvitto på att grundträningen hemma i stan gett effekt och att veckan här i Lindvallen sänkt stressnivåerna i kroppen.

Ingen i familjen vill åka hem, Junior och Jonna vill t.o.m. flytta hit, men i stan väntar kompisar och annat spännande. För mig första ”riktiga” jobbveckan efter mitt liv som student.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras