Julkort från Jorm

julkort2016

Vi är framme hos mina föräldrar i Jorm. Min barndomsby som nu ligger täckt av ett par decimeter vitt dun. Även lillebror Jonas och syster Mia med familj bilade hit från Stockholm i torsdags så hela huset är fullt. Av sju förväntansfulla barn, värme från mina föräldrars nya kamin, doften av granbarr och julmat.

julgran2016 jul_monopoljulgodistomtarjulskinka2016 stjarna_fonsterlassebacken_jul16

Ju äldre jag blir, ju mer uppskattar jag allt det här. Gemenskapen och traditionerna. Mammas röda porslinstomtar i långa rader, julgodis, alla ljus, att provsmaka nygriljerad skinka dan före doppardan, spela Monopol och att smyga ut med Jonas till pappas garage för att slå in julklappar.

”Kommer verkligen tomtevettingen på natten mamma?” har Jonna frågat 1000 gånger och jag ”jo, den kommer och lägger en julklapp barnens strumpa”. Undrar just vem den där tomtevettingen är? En morgonpigg en antar jag.

spark

Som tycker om att starta dagen med frisk fjälluft. All tid med familjen vore inte densamma om jag inte fick balansera upp med en stund utomhus. Igår för mig själv med en sparktur genom byn, idag med min traditionella juljogg ihop med Elin.

Det är så lätt att andas här. Knäpptyst sånär som på sparkens skär över snön, eller som jag ser fram emot idag – knarrande steg av mina och Elins dubbskor och prat om livet. En fin start på julafton och nu önskar jag dig detsamma.

GOD JUL bästa läsare ♥

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras