Min luciadag 2016, timme för timme

utfallsgang2016_vinter

Att vakna utan röst var kanske inte det mest strategiska en dag med jobbmöte och live-sändning på YouTube, men det var just vad jag gjorde. Jag har inte ont i halsen eller känner mig krasslig, men under natten hade något satt sig på stämbanden och jag fick bara fram små kraxningar. Till barnens glädje. Ingen mamma kunde skrika att ”nu MÅSTE du kliva upp”. Jag fick helt enkelt använda min mjukare sida och puffa lite lätt så att våra två sjusovare (Hampus och Jonna) vaknade.

Det var ju en stor dag idag, lucia som de tränat så länge inför. Skolbarnen hade inget framträdande för oss föräldrar, bara tvillingarna, och jag har haft en hel del annat också för mig. Och rösten kom tillbaka, lite hes men fungerande.

Min luciadag

8.45 – benträning. Jag tränade ett pass med utfallsgång, overhead squat med käppskaft, kettlebell front squats, draken och höftlyft. Även här lättare vikter med fler repetitioner. Omväxling förnöjer som sagt.

9.30 – jobbmöte. Vill inte avslöja riktigt än, men jag ser fram emot vårens jobbuppdrag! Jag är ju klar med plugget då, men har alltså vissa bitar klara redan.

11.15 – dusch och lunch. Jag är supereffektiv när det gäller, så medan maten micrades duschade jag och åt sen medan mailen bockades av. Ok, inte så avslappnande men bra när tiden är knapp.

11.45 – cyklade till Videohjälpen. Där fick jag och Linda en genomgång av praktiska detaljer inför vår sändning. Smått nervöst att sända live, men jag älskar pirret.

anna_linda_videohj

13.00 – jag och Linda går live. Vi pratade om trender inom träning och sociala medier med avbrott för armhävningar. En riktig endorfinkick och så roligt att göra det ihop med Linda. Hon var grym på armhävningar och jag blev så peppad. Tillsammans gjorde vi ca 90 armhävningar och jag hade velat göra fler. ”Tänk om man alltid kunde skänka pengar till välgörenhet för varje armhävning… sjukt inspirerande!”, tyckte jag. Dessutom roligt att få prata om ämnen vi båda brinner för. Tror vi fick fram ett och annat vettigt under sändningen.

Grymt initiativ av United Screens att dra igång Videohjälpen som nu samlat in 70 000. Tack till alla som tittar och är med och bidrar ♥

14.15 – cyklar hem i ösregn. Så tråkigt att inte den glittrande snön fick stanna lite till. Bytte om till en lysande, varm outfit och gjorde mig redo för..

lucia_dagis2016

15.00 – luciaframträdande på Junior och Jonnas förskola. Jag hade fått stränga instruktioner om att jag ”måste komma tidigt, stå längst fram och SYNAS!”. Så att de såg att jag var i publiken. Regnet glömde jag snabbt bort och blev som vanligt lika sentimental. Alla dessa söta små nissar, lucior och pepparkakor som så stolt sjunger sångerna de tränat på. Älskade, älskade barn ♥

lucia2016

16.00 – hemma igen. Hugo och Hampus fick tidig middag eftersom de skulle på fotbollsträning och jag tog en paus med en kopp kaffe. Koffeinfritt för att kunna somna ikväll. Jag blir alltid helt upprymd efter en dag full av känslointryck så mer uppiggande medel behövs inte.

lax_skal

17.00 – lagar middag. Favoritlaxen med pesto, sötpotatis, aubergine, stekt bladspenat med fetaost + sallad och vitlökssås av créme fraîche. Receptet hittar du bland de här fiskrecepten.

19.00 – bloggar. Kikade igenom alla bilder, blev varm i hjärtat och fick bloggfeeling. Som jag och Linda pratade om i Videohjälpen idag, min blogg är mitt Google där jag spar alla fina minnen att plocka fram senare. Som den här dagen.

Hur var din dag? Firade du Lucia eller hittade på något annat?

2 kommentarer
    1. JA Linda! Jag är jätteglad att du ville sända med mig & du var ju grym med dina armhävningar. Grymt jobbat! Hoppas det blir fler gånger vi får filma/träna ihop 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras