Helgen ur mobilen #9

anna_caroline_icamaxi

Godmorgon med ännu ett ”helgen ur mobilen”-inlägg. Livet går fortare än fetkameran och tangenterna många gånger, därför passar det så bra att sammanfatta ett par lediga dagar i korta fraser och ett bildkollage ur mobilen.

För mig börjar helgen på fredagen. Även om jag jobbar är känslan en helt annan än en typsik måndag tycker jag. Mer avslappnad. Håller du med? Här berättar jag i alla fall lite om vad jag gjort fredag till söndag som gått.

helgen9

Helgen ur mobilen 9:

..i fredags morse då jag cyklade till jobbet var det en sådär magsikt vacker decembermorgon. En vilodag från träning, trots vågen av #fredagsfys på Instagram.

..under dagen pratade jag, Josefin och Tomas på STARK-redaktionen bland annat om att äta kött eller inte. Både jag och Tomas är av samma generation, uppvuxna med att köttätande är det ”normala”, men båda kan mycket väl tänka oss att inte göra det. På kvällen åt vi tjälknöl med sötpotatispommes och beasås, gott, men efter diskussionen insåg jag ännu mer att jag skulle kunna vara utan. Får nog skriva ett inlägg om det här. För hälsan, miljön, djuren – hur tänker du om köttätandets vara eller inte?

…på lördag morgon sprang jag i min vinter-Lill-Jansskog. Ett varv i spåret som alltid får mig på lika gott humör.

…senare åkte jag, Junior och Jonna tunnelbana till Ica Maxi Lindhagen. Där mötte vi upp Caroline och hennes jämnåriga dotter för att sälja signerade Dante-böcker. Alltid lika roligt att komma ut och möta vår barnboks läsare. Under tiden pysslade våra små tomtenissar och hjälpte oss att förklara handlingen i Dante letar bokstäver / Dante letar siffror för kunderna.

…det blev en lugn och skön slapp-i-soffan-kväll. Sushi, ”Så mycket bättre”, chips och tidigt i säng. Jag är hopplös på helgerna. Somnar som en bebis vid kl 22, tråkigt nog för min nattuggleman.

…på söndag morgon fortsatte vi elda på 2a adventsljuset (som jag förskottständt inför veckans adventstävling). Alla var uppe tidigt och åt frukost innan Jonas, Jonna och Junior åkte med till Hugos fotbollscup. Hampus skulle på kalas och jag..

…styrketränade. Hela veckan har jag varit så nöjd med min energi och styrka på gymmet. Flåset är inte det bästa, men jag har kraft som aldrig förr. Älskar känslan och brassade på med både pull-ups, chins, tricepspressar, push-ups, baksida axlar i kabel och magövningar.

…resten av dagen spenderades hemma med julgodisexperiment. Jag hade en ask med dadlar hemma som fungerade som den perfekta basen av klibbig konsistens och sötma. Till det annat smått och gott från min samarbetspartner Bodystore. Jonna hjälpte till på ett hörn, speciellt vid provsmakningen och det blev riktigt mumsigt. Lovar recept på våra  ”raw pepparkakaor och chokladtryfflar” framöver.

Hur har din helg sett ut?

5 kommentarer
 1. Låter som en mysig helg Anna 😃
  Mina fredagar tillbringas i skolan 👍
  Vi flyttade i onsdags så det kändes spännande med en helt ny väg att springa till skolan, men jag kom fram 😃
  Den första helgen i nya lyan och jag ledig från jobb 👍
  Då kommer världens förkylning på besök 🤒
  Så helgen har varit inomhus med pyssel och plock och julmusik 🎅
  Mysigt på sitt sätt men jag vill vara ute i friska luften och ha energi att springa 🏃
  Men..den som väntar på något gott 😝

  1. Där har jag aldrig varit Pilla, vad roligt med julstämning utomlands. Måste resa dit någon gång, men så länge kikar jag in på din blogg 🙂

 2. Att äta kött eller inte. Jag är från norrland och med en pappa som jagar älg så är nog 70% av min köttkonsumtion från älg så jag behöver inte tänka på att jag får i mig en massa antibiotika och så från nöt och svin.
  Min åsikt över den generella köttkonsumtionen i Sverige med dess utsläpp av metangas som bidrar till klimatförändringar är att folks resande och turistande till andra länder med flygplan nog bidrar lika mycket till klimathotet. Jag vill även att våra landskap ska få vara öppna och användas till nått istället för att vi ska flyga in råvaror från andra länder. Så jag äter kött med gott samvete när jag vet att bonden i grannbyn kan försörja sig och hålla våra landskap öppna och för att jag inte flyger utomlands 2 ggr/år.
  Jag dömer inte dom som gör det men tycker det är så mycket hets kring klimathotet från jordbruken men inte över vårat intresse att besöka solen flera ggr/år. Kanske flygskatten skulle höjas?…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras