Gott till glögg

sponsratgloggmys

Glöggmingel – ännu en trevlighet med julen.

Du minns kanske att jag hade gäster hemma för ett par helger sen? Idag passar det bra att göra en återblick till dagen, throw back Thursday som det är och 1a december. Vi tjuvstartade nämligen julen lite då, för att samtidigt provsmaka glögg till det här bloggsamarbetet med Dufvenkrooks, och hade en supertrevlig stund ihop. Som jag nämnde den helgen, det är lätt att bli bekväm i sin vardag där livet går i ett. Med jobb, skolor, träningar, matlagning, städ, tvätt och sen är det ofta bara soffan som lockar. Men precis som med träning och allt annat du vet att du mår bra av, trots att det kräver viss planering och ansträngning, ångrar du aldrig en stund ihop med vänner och/eller familj. Håller du med?

Min syster Mia med familj, Milla med familj och ett par kompisar till Hugo och Hampus kom förbi för att provsmaka glöggen jag hade fått hem, prata ikapp tiden och för barnen – att leka. Lägenheten fylldes av söta dofter, kramar, blyga blickar (i början), små och stora minglare. Precis så trångt, varmt, vänligt och mumsigt som jag hade önskat.

Eftersom gästerna kom vid 14, ett mellanting mellan lunch och eftermiddagsfika, hade jag förberett både mer matigt och lätt tilltugg med juliga smaker.

gloggmatlaxrora_glogglaxrora

Laxröra:

 • 2 dl créme fraîche
 • ca 200 g varmrök lax (kallrökt funkar också)
 • ca 100 g philadelphia med pepparrot
 • ev. salt & peppar efter smak

Rör ihop och fördela på sprött knäckebröd eller pepparkakor.

gronkalschips

Grönkålschips

 • ca 400 g grönkål
 • olivolja
 • flingsalt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 125°.
 2. Skär bort alla grova stjälkar från grönkålsbladen.
 3. Massera bladen med olivolja och sprid ut dem på en plåt.
 4. Krydda med salt och blanda runt.
 5. Torka i mitten av ugnen tills kålen är riktigt krispig, torr och ”chips-aktig”, ca 1 timme.

gloggmat2

Annat smått och gott som dukades fram var pepparkakor, saffransbullar, dadlar, nötter, russin, mina föräldrars hemgjorda korv på tandpetare, salta pinnar..
glogg_annalis glogg_dufvenkrooks

..och så glögg förstås. Ekologisk, kravmärkt, 2,2 % lättvinsglögg från Dufvenkrooks i vackra flaskor. En klassisk röd och söt sort, en vit och lite mindre söt med smaksättning av citrus. Sistnämnda blev alla vuxnas favorit medan de barn som vågade smaka gillade den röda bäst.

gloggmys1barn_pepparkakorella_pepparkakaglogg_1

Första smaken av jul är alltid den bästa tycker jag. Därför är jag glad att ha varit ute i så god tid att jag fick den ihop med just dom här fina människorna. Glöggmingel i början av november och en tjuvstart på adventsljustet kan bli en ny, stående tradition. Hoppas mina vänner är på!

** I samarbete med Dufvenkrooks**

4 kommentarer
 1. Men vilken supergosig bild på Jonna & pappa (som jag helt plötsligt fick hjärnstillestånd & glömde namnet på) Men väldigt fin var den iaf=)

  1. Ja tack Dessan, det var en mysig fest & pappan heter Jonas 🙂

   Inte lätt att minnas, men Jonna har i alla fall fått sitt namn eftersom det är mixen av Anna & Jonas.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras