Bildbomb från Allt För Hälsan och Fitnessfestivalen

stark_rygg

Jag är fortfarande helt upprymd efter dagen på Fitnessfestivalen och Allt För Hälsan-mässan igår. Hela tillställningen är som en stor lekplats för träning- och hälsointresserade vuxna. Ja, även barn är välkomna. Det finns bl.a. en uppblåst lekborg och i morgon söndag kommer Gladiatorerna köra en hinderbana för dem, men annars är det storvuxna barn som står i fokus.

fitnessfestivalen_muskler

Somliga större än andra. Det är nästan komiskt vilken kontrast det är mellan Fitnessfestivalen där fitnessbranschens träningsföretag, kosttillskottstillverkare och body builders står för 99% av utrymmet. Yttre faktorer i fokus till skillnad mot Allt För Hälsan-mässan som ligger i anslutning, där den inre hälsan är central. Mer inriktning på läsning, föreläsningar, yoga, massage och naturpreparat.

Produkter och nyheter är alltid roligt att spana på tycker jag, men absolut bäst är att träffa alla från branschen. Efter 16 år som PT/träningsentreprenör har jag fått många vänner och bekanta, kollegor och samarbetspartners inom träningsbranschen. Många ser jag dagligen på Instagram, men IRL är alltid bäst. Att få kramas, se varandra i ögonen och slänga några ord.

Här en bildbomb från Fitnessfestivalen och Allt för hälsan-mässan 2016

josefin_starkJag stod i STARK Magasin´s monter C07:50 och delade ut tidningar ihop med den här stjärnan och övriga. Fina Josefin! En naturbegåvning på flera plan. Både som layoutare, fotograf, skribent och människa. I morgon är hon på plats igen och även idag kan du gå förbi montern på en avkopplande kaffepaus, bläddra i gamla nummer och få med dig det senaste helt gratis.

TRÄNING

ruffie_1ruffie_3 ruffie_2Ruffie training. Josefin och jag fick även kliva ur vår comfort zone och vara med och ruffa ihop med instruktören Elina Svenborn. Jag blev positivt överraskad över hur roligt det var att träna med varandra som redskap och i närkamp. Att klättra runt varandra som en ”ryggsäck” och göra situps över varandras höfter. Även det klarade min f.d. diastasmage och gamla brottartalanger kom tillbaka. Så roligt!

Elina Svernborg är en lika ödmjuk och trygg instruktör som stark, och jag tycker absolut att du ska testa ruffie om du får chans. Idag kl 17.15 på Aktivitetsscenen om du är på mässan, annars hittar du tider för utomhuspass med ruffie i Stockholm här.

sportsclubed_fitnessfestivalen

Mannen ställde ut med Sports Club Education. Här en rolig bild jag tog när jag och min nuvarande chef, Tomas Borgå – chefsredaktör på STARK, hälsade på gänget. Finn ett fel (ledtråd ”armar”).

spinning_fitnessfestivalen

Du kunde vara med och testa puls-spinning.

bollar_fitnessfestivalenStora sittbollar från Technogym.

lopband_fitnessfestivalenOch ett löpband du springer igång själv, även det från Technogym.

paoloroberto_fitnessfestivalen

På Allt För Hälsan körde Paolo Roberto fyspass, du kunde vara med och yoga, lyssna på föreläsningar och mycket mer.

ÄTBART

bars_fitnessfestivalen

Största delen av Fitnessfestivalen bestod av proteinpulver, bars, BCCA och koffeindrycker. Jag kan tycka det är gott ibland och mumsade i mig av allt från proteinglass till godiskulor och..

proteinvaffla_fitnessfestivalen

..proteinvåfflor med jordnötssås och nutella. Gott i begränsad mängd, men sen klibbade det i gommen av sötningsmedel och jag längtade efter riktig mat igen. Det ena utesluter inte det andra som sagt

PRODUKTER

flipbeltFlipBelt. Det hyllade midjebältet med plats för nycklar, mobil etc. när du springer i regnbågens alla färger.

nackmassage_fitnessfestivalen

Massageprylar. Allt ifrån hela stolar till rullar och nackmassageprodukter fanns att testa på Allt För Hälsan.

Sen fanns det även endel kläder, men det hamnade inte på bild för en gång skull.

VÄNNER

lofsan_fitnessfestivalenJag fångade en kram av Lofsan mellan alla hennes besökare. Hon har en så mysig, rosa hörna under Allt För Hälsan-mässan som du måste besöka om du ska dit. Kanske spana in alla hennes böcker?

storatrainingsbokenforkvinnor

Jag fick med ett signerat exemplar av hennes senaste bok, Stora träningsboken för kvinnor. En fantastiskt fin bok som jag tipsat om tidigare. Vackra bilder, bra träningsråd och tänkvärda ord:

”Det finns inga magrutor eller modellben som kan överträffa ett bra självförtroende och en stark självkänsla”.

katarinawoxnerud_fitnessfestivalen

Ännu en bokskrivande vän jag mötte var Katarina Woxnerud. Hon står på Fitnessfestivalen och berättar om sina mammamageutbildningar och sin bok ”MammaMage – träna rätt och smart efter graviditeten”. Ännu en grym bok för oss tjejer, men även killar. Kanske som jobbar med att hjälpa kvinnor med träning efter en graviditet?

betty_fitnessfestivalen

Och så sprang jag in i Betty Wassenius varma famn. Ännu en tjej jag inspireras av dagligen på Instagram och som är precis lika fin i verkligheten. Jag är så glad att det går så bra för henne med sin träningsstudio b-room.

tomas_borgaTomas visar hur man vilar starkt, något som kan behövas efter gårdagens träningsfest. Fantastiskt rolig mässa, men intensiv och hög ljudvolym.

Summa sumarum – efter en sådan här dag känner jag mig alltid ännu mer övertygad att jag valt världens bästa yrkesinriktning. Koffeinstinna PWOs och mycket av det ytliga kan jag vara utan, men även under gigantiska muskelberg finns många varma hjärtan. Personer som precis som mig brinner för att få andra att må bra och njuta av livet. Att jobba med det är en ynnest!

Har/ska du besöka mässan? Vad tyckte du/gillar du av det jag visar upp här?

3 kommentarer
    1. Ja, det är jättesynd! Vi hade kunnat gjort så mycket kul ihop annars. Men roligt att se dig då & då. Hoppas ni haft en riktigt fin helg här i Stockholm <3

      KRAM

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras