7 adventskalendrar 2016

snallkalender

Tänk. I morgon är det första advent och äntligen tid att frossa i mysigheter. Gillar du det lika mycket som jag? Att riktigt suga på julmyset och räkna ner. För mig det hela grejen med julen, lediga dagar ihop med familjen och att skämma bort dom jag älskar lite extra.

Idag blir det också lite av det i mindre skala. Efter en intensiv och rolig dag på Fitnessfestivalen igår (som jag berättar mer om senare) ser jag fram emot att pynta här hemma ihop med barnen. Montera ihop ett pepparkakshus, rota fram julsaker från källaren och förbereda adventsljusstaken. Och jag även bloggens adventskalender!

Precis som tidigare år kommer jag ha en adventstävling varje söndag t.o.m. juldagen. Missa inte den om du vill tävla om fina priser, men redan idag vill jag tipsa om andra adventskalendrar.

1. Snällkalendern som du ser på översta bilden. En klassisk julkalender med 24 luckor som innehåller uppmaningar till goda gärningar. Exempel på luckor kan t.ex vara  “Säg hej till någon du inte brukar hälsa på” eller “Häng ut en present till brevbäraren”.

Kalendern kostar 59 kr och alla pengar, utöver tryckeri, från försäljningen går till Stiftelsen Friends och deras arbete med att stoppa mobbning. Finns att köpa i 72 Coop-butiker över hela Sverige.

julkalendrar

2. Sockerfri chokladkalender. En adventskalender från Plamil utan mjölk och socker. Perfekt för dig som är vegan eftersom den inte innehåller animalier. Pris: 71 kr hos Bodystore.

3. Julpaket från UNICEF. Ingen kalender, men något av det bästa du kan köpa istället. Julpaketet innehåller 1 filt, 43 påsar nötkräm, 5 skrivböcker och 5 pennor som gör att fler barn kan få en bättre jul. Pris: 228 kr.

4. Gör en personlig julkalender med egna överraskningar. Lägga små lappar med peppande ord i, presentkort, små prylar eller ledtrådar fram till den stora julklappen 24e december. På bilden en med 24 små mini-strumpor som är märkta med siffrorna 1-24. Pris: 249 kr hos Partytajm

5. Te-adventskalendern från Sonnentor. En kul adventskalender där du varje dag fram till jul får ett nytt, smakrikt te. Perfekta presentera till alla te-drickare. Pris: 43 kr hos Bodystore

6. TV-kalenern. I år utlovas riktig julstämning med ”Selmas saga” under de stora äventyrens tid. Vi följer åttaåriga Selma som ger sig ut på en hisnande äventyrsresa mot Tomtens rike tillsammans med den lustiga uppfinnaren Efraim von Trippelhatt.

7. Min egen adventskalender här i bloggen. Som sagt. Med start i morgon kan du tävla om fina priser varje söndag fram till juldagen. Varje söndag är det minst 5 saker som tävlas ut, alltså stor vinstchans om du är med.

Ha en mysig helg!

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras