Morotstårta för kokosälskare

Morotstårta

Inför farsdag förra söndagen bakade jag och barnen en supersaftig morotstårta. Ett av Jonas favoritbakverk varför det passade bra att överraska med. Det du gjort själv, med kärlek är ju bästa presenten och det sägs ju att vägen till mannens hjärta går via magen? Gäller visserligen vissa kvinnor också. Jag och Jonna var lika sugna.

Som alltid får det jag har hemma i skåpen styra receptet. Den här gången blev det en modifiering av tidigare varianter jag gjort på tema kokos. I brist på smör tog jag kokosolja och bytte även ut mjöl mot kokosmjöl och socker mot kokossocker. Mest för att få en helt tema till tårtan och för dig som är glutenintolerant passar det extra bra.

Morotstårta bit

Morotstårta på tema kokos

Ingredienser, kakan:

  • 2 dl kokosolja
  • 3 dl kokossocker (alt. socker eller annan sötning)
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3,5 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel

Ingredienser, topping:

  • 200 g philadelphiaost
  • 150 g kokosolja
  • ca 2 1/2 dl florsocker/sukrin melis
  • 2 tsk vaniljpulver
  • saft och skal av en halv citron

Gör så här:

  1. Riv morötterna.
  2. Vispa socker och kokosolja porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt även morötterna.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
  5. Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
  6. Garnera gärna med kokosflingor, hallon, valnötter, citronbitar, vindruvor eller annat du tycker om.

Specialprodukter hittar du till bra pris hos min samarbetspartner Bodystore.

morotskaka_hallonKakan blev supersaftig och god. Söt av morötterna, kokossocker och de syrliga hallonen bröt av perfekt. Ett tips för en juligare är att piffa med rörörda lingon istället.

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras