Lyxig fiskpudding med fusk

fiskpudding_annalissjanis

Mamma gör så lyxig fiskpudding med röding. En där du använder överbliven röding eller kokar den råa fisken och blandar med mjölkkokt ris. Ungefär. Den har varit en av mina favoriträtter hela min uppväxt, men nu har den fått en konkurrent. Jag är så glad.

Det är så lätt att snöa in på samma gamla vardagsrätter bara för att dom går snabbt och jag vet att alla i familjen gillar maten, men nu har jag fått en ny fiskfavorit.

fiskpudding_stor

Igår veckan kombinerade jag ihop en lättlagad och överraskande god variant som passar perfekt att lyxa till en hektisk vardag med. En ”tager-vad-man-haver”-pudding där du enkelt trollar med rester, fisk och färdig vitvinssås. Smidig att bara röra ihop.

fiskpudding_ingr

Lyxig fiskpudding med fusk

Ingredienser, ca 4 portioner:

  • 1 paket fisk av valfri sort
  • ca 6 dl rester/nykokt ris, bulgur/matvete eller liknande
  • 1 förpackning Abbas middagsklart vitvinssås
  • 4 ägg
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Rör ihop kokt ris (eller vad du väljer), ägg, kryddor och vitvinssås.
  2. Skär fisken i kuber och rör ner i smeten.
  3. Grädda i en ugnssäker form på 225° tills puddingen fått fin färg, fisken är genomkokt och puddingen har stagnerat, ca 30 minuter.
  4. Servera med en god grönsallad.

fiskpudding_matladaFusk med färdigprodukter är helt ok ibland, speciellt med detta smarriga resultat. Vitvinssåsen sköter smaksättningen ger en lyxig touch till rätten. Trots det blev det en bit över till min matlåda. Lyckliga jag!

Fler fina fiskpuddingrecept

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras