Framgång av bloggande – 4 aktuella bloggentreprenörer

lunch_teresealven

Göra business av småsuddiga bloggbilder? Jodå, det går. Kvalité har blivit allt viktigare för många bloggare, men nyckeln är ändå den personliga stilen och att nå ut. Att behandla sin blogg som vilket yrke som helst och skriva om ämnen du är engagerad i. Jobba med driv och passion – det tror jag är det viktigaste för att bli en framgångsrik bloggare. En bransch som har mognat.

Från att bloggande inte tagits på allvar med fördomar att ”det är bara ungdomar som skriver dagbok med selfies”, har influencers blivit kungarna på Internet. Youtubers, bloggare, podcastkreatörer och andra digitala profiler är mer framgångsrika än någonsin. Jag har flera goda bloggvänner, som precis som jag började att blogga för att det var kul, och som idag direkt eller indirekt får sin inkomst via bloggen. Från hobby till en värld av arbetsmöjligheter.

En av dem är Terese Alvén som skriver en av Sveriges äldsta träningsbloggar, f.d. Spark i baken, idag precis som jag under sitt eget namn. Vi hade aldrig mötts om det inte vore våra bloggar och sågs över en lunch igår. Pratade mest om privatlivet, drömmar om hus och våra familjer, men även om det här med jobb. Hur coolt det är att kunna skapa sitt eget yrke ur sin passion. Att det kan vara svårt, utmanande och otryggt, men konstant utvecklande och skapa möjligheter.

Vissa skapar en egen serie skönhetsprodukter, startar en podcast, ger ut appar och som Terese – skriver böcker på löpande band. Här några av alla bloggare/vloggare som just nu är aktuella med framgång tack vare sin blogg/vlogg.

bloggbuisness

4 aktuella bloggentreprenörer

– Therése Lindgren, den berömda vloggaren har förutom en YouTube-kanal med 466 424 prenumeranter nyligen gett ut boken ”Ibland mår jag inte så bra”. I den fördjupar hon sig i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra.

”Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?”.

Jättebra att vi är många som skriver om psykisk ohälsa av olika slag tycker jag. Att det blir mindre tabu att må dåligt inombords, mindre skambelagt och kanske får fler att öppna upp och söka hjälp.

– Linda Hörnfeldt har startat upp en ny bloggorganisationen Influencers of Swedenpratat om marknadsföring i sociala medier i Riksdagen och precis lanserat sin andra podcast ihop med Alexandra Bylund från PR with an Edge – entreprenörspodden ”Vad fan håller jag på med?”.

Linda är en god vän till min syster sen lång tid tillbaka. Det är häftigt att ha fått följa henne från då hon nämnde sin dröm vid en fest hos Mia till nu – i ”maktens korridorer”.

– Lovisa Sandström är tillsammans med Jessica Almenäs aktuell med sin 3e träningsbok, Stora styrketräningsboken för kvinnor”Stora träningsboken för kvinnor riktar sig både till den som inte har motionerat på länge och den rutinerade som vill nå helt nya nivåer i sin styrketräning. Den tar ett modernt, större grepp om träning, där inre styrka står i förgrunden”.

Utöver böcker har Lovisa, mer känd som Lofsan, startat upp eget gym med sin egen grupp av dukiga PTs, kostrådgivare etc. – Lofsangruppen.

Även Lovisa är en tjej jag mötte långt innan hon blev PT-kändis. Vi hade barn på MiniSats samtidigt och jobbade båda som PTs på Rosa Skrot en period. Få tjejer jag känner är så starkt drivna som hon. En klockren förebild för oss träningsentreprenörer.

– Sara Rönne syns i flera tidning, nu senast i Utemagasinet. Sara är också en av de första träningsbloggarna i Sverige. Förutom en välbesökt blogg på Metro Mode och podden Träningsglädje Talks briljerar Sara med sin kunskap inom sociala medier. Bl.a. för företag som CRAFT Sportswear och Holiday Club Åre.

Jag har följt Sara under alla år jag själv bloggat och mest av allt älskar jag hennes blogg för att den är så sund, ärlig och härlig. Sara är en fantastisk fotograf vars vackra bilder tar mig tillbaka hem till Jämtland på ett ögonblick.

Jag själv då? Jodå, jag är glad och stolt över vad bloggandet lett till. Indirekt Frisk & Stark Familj, barnboken om Dantemin styrketräningskurs hos Inspire Me, YouTube-kanalen och alla företagssamarbeten. Och icke att förglömma alla vänner, IRL som online. Mycket av det här kommer av dig som läser. Under alla år som bloggare har jag haft dig och/eller andra följare i ryggen, i med- och motvind. TACK för det, tack för att du läser ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras