Glidarglöd i Gärdets skidspår

skidor_gardet16

Jag hittade pjäxorna i källaren. Och skidorna. Både mina Atomic Skintec med stighud för klassisk stil och de gamla slitna Vasaloppsskidorna som funkar att skejta med. ”Det har säkert frusit på under natten och blivit bra skejtföre” tänkte jag och tog sistnämnda. Joggade försiktigt den ca 50 metrarna till vår snövita ”trädgård”. Gärdet.

Stocholm stad var snabbt ut med pistmaskinen och drog 3 fina spår i bredd på ca 1,4 km ute på Gärdesfältet. Jag hade spanat in dem från pulkbacken i 2 dagar under helgen, byggt upp en längtan och nu var det dags.

skidor_dimma_gardet

Dimman låg som en trolsk slöja över spåren. Jag satte på Spotify´s Radio baserad på låtar jag brukar lyssna på, d.v.s. mest svensk pop, och gled runt runt med ett fånigt leende på läpparna. Vinterns första skidtur är alltid speciell. Lite vingligt till en början så härligt och jag kommer snabbt in i de kraftfulla stakningarna. Det sitter i benmärgen sen i 5 årsåldern.

Farten är skön. Ger sånt lyckorus igenom kroppen och ännu större frihetskänsla än löpning tycker jag. Skejta gillar jag ännu bättre, det var det tyvärr för isigt för idag, men i spåren gick det däremot fint. Full fart i takt till Lisa Miskovsky och Kent. Nostalgi, ljusterapi och lycka i bröstet tills klockan slog dags-att åka-till-jobbet.

Nu töar det ute, men jag är glad att jag i alla fall hann få EN glidarmorgon innan snön försvinner. Som en god teaser inför vintern vi har framför oss. Hos dig kanske redan på riktigt?

P.S. Om åkteknik, träningsupplägg, styrkeövningar och utrusning – här har jag samlat mina bästa skidåkartips inför ex. Vasaloppet och annan längdskidåkning. D.S.

5 kommentarer
    1. Ida – ja, det gör den säker. Och nu är det inte så mycket kvar här i Stockholm heller, mest is & blask. Jag var ute i sista stund, men som du säger – det kommer mera! 🙂

    1. Mari – det regnade här idag också, så jag hade bara tur att få EN fin tur. Men det kommer nog mer snö snart. En teaser!

      Hoppas ni också får lite vitt snart. Det ljusar upp!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras