FILM: Solhälsning på stranden

Solhälsning

En solhälsning i slow motion – en av alla önskningar jag fick sist jag bad om input till veckans fredagsfilm. Och var kan passa bättre att filma den än under den riktiga strålande över dig på stranden? Lagom drömmigt att se tillbaka till när snön ligger vit utanför fönstret, även om en snöhälsning också vore coolt.

Långsam solhälsning

En solhälsning går att göra på många olika sätt, här ett av dom. Något av de skönaste sätten att mjuka upp och sträcka ut kroppen på, fördjupa andetagen och sakta ner tankarna tycker jag.

Tänk på:

  • Yoga är ingen prestationsidrott, så tvinga inte in kroppen i positionen. Gör övningen några gånger så blir du mjuk, varm och mer rörlig.
  • Spreta på fingrarna för att skydda handlederna.
  • Hellre så rak rygg som möjligt än att komma hela vägen ner med hälarna i mattan. Böj på knäna om du behöver för att kunna sträcka ut ryggen.
  • Pressa ifrån mattan med händerna för att fördela belastningen jämnt på ben och armar.
  • Andas djupt men strunta i att göra det i takt med rörelserna om det är krångligt.

Solhälsningar och yoga över lag kan krävas att du prövar några gånger innan du fastnar för, men lova att ge det en chans om du tror det är bra för dig. Ta ett steg i taget, t.ex. genom att testa ett par solhälsningar på morgonen, som uppvärmning inför styrkepasset eller nedvarvning efter löprundan. Jag lovar ren rörelsenjutningen när du väl hittat ditt flow.

Rise and shine & ha en fin fredag friends!

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras