Drömträning och mardrömträning

lopning_strand_rhod

Är du en sån som tränar för att du älskar det eller för att du borde? För att hålla dig frisk, stark och skadefri, även om det inte är det roligaste du vet? Allt är rätt så länge det positiva du får ut väger mer än uppoffringen. Och du kan ju även göra både och – tycka viss träning är superhärlig och annan rena plågan. Drömträning och mardrömträning.

Drömträning

Att springa i soluppgången på stranden är drömträning jag själv alltid fantiserat om. Andra drömmar jag har är att åka skidor bland spetsiga berg i Alperna med familjen, att styrketräna under solen på Miami Beach och yoga i doft av rökelser i Indien.

lopning_strand_rhod2

Igår morse gav jag mig ut med bilden av mjuka steg i sanden och en röd sol i horisonten på näthinnan. Apollos familjehotell ligger precis vid havet här på Mythos Beach, men stranden är inte tillräckligt hårt packad för mysjogg. Bilderna blev bra, men jag fick sand i skon och kämpade hårt när fötterna sjönk ner. Känslan av två steg fram, ett bak. Därför fortsatte jag längs bilvägen istället, ut på en grusväg mot klipporna ca 3 km från hotellet. Där var det mer löpvänligt och en fantastisk utsikt. En blå löpardröm.

Mardrömträning

Mardrömträning för mig vore att göra massa burpees. Det finns ingen övning jag känner så stark ovilja inför som den. Kanske är det mitt kontrollbehov, för i burpees tappar jag den helt. Gör halvdana armhävningar, har svårt att få upp tempot och det känns som att armar och ben fladdrar hit och dit.

Annan träning jag är helt osugen på, trots att det är trendigt i löparvärlden just nu, är ultralopp. Jag förstår poängen. Upplevelsen, känslan att kunna ta sig fram så långt av egen maskin, men nej. En marathon är tillräckligt långt för mig, jag är för bekväm för att nöta så lång tid och är inte beredd att offra mina knän eller andra kroppsdelar. I alla fall på egen hand, ihop med en vän vore annat. Att tillsammans ta sig an mentala spärrar och der rent fysiska utmaningen.

mythosbeach

Har du någon drömträning och/eller mardrömträning?

6 kommentarer
 1. Hade ett av mina drömpass imorse – lekfull och kravlös löpning ute till skogs hos föräldrarna. Sprang längre igår så imorse var det bara hopp o lek och nya stigar! I sol, frost och fågelkvitter såklart;) Annan drömträning är långpass där benen bara rullar på eller yoga själv hemma.

  Mardrömsträning är nog det mesta som är nytt pga avskyr att vara nybörjare. Speciellt bland folk. Annars kan jag nog sortera in det värsta inom gruppen ”sport” eller bollekar!

  1. Maria – det låter underbart. Skogen är verkligen underbar på många sätt.

   Håller med dig även där. Aerobics & annan träning med mycket koordination tycker jag är jobbigt att vara ny på.

 2. Drömträningen måste vara att glida fram i fantastiska skidspår i en snötäckt skog eller uppe på fjället, några minus, sol och gnistrande snö. Och perfekt glid 🙂
  Mardrömsträning för mig är bollsporter och typ dans med en massa koordination. Gillar inte heller träning där man ska bära runt på varandra eller annan typ av kroppskontakt med okända människor.

  1. Emma – oj vad jag håller med – både vid din dröm & mardrömträning. Och nu är det nära att få glida runt i skidspåren. Underbart! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras