Familjeträning ur 3 aspekter

anna_getoutfam16

När jag säger familjeträning kanske du tänker på gympa där en hel familj är med? Så kan det vara, men det upplägget passar inte alla. Här på Mythos Beach kan min och andra familjer välja den typ av träning som passar bäst, eller mixa mellan de olika varianterna.

Familjeträning ur 3 aspekter

1. Enskild träning. Styrka på hotellgymmet, löpning, hyra cykel, promenera, simma, yoga etc. Men det är väl inte familjeträning kanske du tänker? Jo, på så sätt att denna familjemedlem får egentid. En välbehövlig paus från ofta ganska intensiva semesterdagar som barnfamiljer har. En träningsstund som kan göra underverk för hela resten av dagen för humör och energi som hela familjen har glädje av.

2. Träning tillsammans. Vattengympa, familjepass, spela tennis eller på utvalda Apollo-resor något av de passen Frisk & Stark Familj erbjuder. Alla tränar samma saker samtidigt och här krävs att nivån passar alla.

3. Enskild träning tillsammans. Att köra på en lekplats eller liknande, med större barn funkar även ett gym. Här kan du visa övningar för barnen, låta dem köra dessa en stund och samtidigt träna på egen hand.

Lediga dagar utan jobb eller andra måsten känns extra långa och igår hann jag med alla 3.

1. På morgonen 30 minuters styrketräning på hotellgymmet. Inget hårt eller långt pass, men ändå en stund helt för mig själv som gav kraft både till min mamma- och instruktörsroll.

2. Som instruktör vid ett överfullt Get OUT to workOUT family-pass. Åh vad jag önskar att jag hade haft Milla att dela detta med. Andra dagen här på Mythos Beach höll jag passet som var begynnelsen på min och Millas vänskap och senare även Frisk & Stark Familj. Utomhuspasset där både vuxna och barn kan vara med och träna samtidigt på en egen utmanande nivå.

getoutfam_16 sittrot_kb instr__getoutfam2

Över 30 personer mellan 2-70-årsålder var med och kämpade i blåsten. Min mamma, Hugo och Hampus assisterade med redskap och tog bilderna nedan medan jag for omkring och visade teknik, hejade och höll tidtagningen. 45 sekunders träning, 15 sekunders vila x 3 på 10 stationer.

getoutfamily16_2 getoutfamily16_3 getoutfamily16_1 getoutfamily16_4instr_getoutfam

Det var så mycket folk att jag spontant fick slänga in extra övningar med egen kroppsvikt. Upphopp och burpees t.ex. Fantastiskt roligt att jobba som instruktör med så många och positiva deltagare.

3. Efter en utflykt gick hela min egen familj till gymmet. Variant 3 – enskild träning tillsammans. Jag själv tränade däremot inte, men var där för att visa mina föräldrar och hålla koll på barnen. Både min mamma och pappa håller igång mycket till vardags med promenader, skidåkning på vintern, cykling och arbete på gården i Jämtland. Gym är däremot nytt för dem, men de vill gärna lära sig.

Lektion 1 blev att komma igång på konditionsmaskinerna + lite hantelövningar. Jätteroligt att kunna dela ännu ett intresse med dem.

gym_familj1 jonna_roddmaskinjj_crosstr

Och vissa tyckte det var extra roligt. Jonna och Junior fick vi slita ifrån gymmet. De var riktiga hejdade på rodd och crosstrainer. Speciellt Jonna i sina glittriga ballerinaskor.

Har du barn? Vilken variant av familjeträning väljer du helst?

4 kommentarer
 1. Tack för ett intressant inlägg, precis i min smak!
  Jo, jag har barn. Två stycken i åldern 2 och 4. Jag tar dem gärna med då jag tränar för jag tror att det lär dem något, och också skapar en hälsosam livsstil i deras liv. Jag kör mycket hemmaträning i mitt lilla hemgym och där ryms alla med. Vill jag träna ensam åker jag till gymmet eller tar en löptur ute i naturen. Ända sedan bebistiden har de åkt med i vagn på promenad- och löpturer, cykelturer etc. Ser det som min egentid kombinerat med familjetid.
  Igår kväll tränade jag hemma med kettlebell. Dottern satt bredvid och målade och sonen körde runt med bilar.
  Trevlig fortsättning på semestern!

  1. Daniela – jag tror det är bra att du visar att det är naturligt att träna & att du mår bra av det – både när du kommer hem efter ensam träning & när du kör hemma. Grymt!

   Tack snälla & fortsatt trevlig helg du med!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras