Bracklöpning på Mythos Beach

lopning_mythos_topp

Backlöpning är så bra att leda eftersom alla i en grupp kan jobba på sin egen nivå, springa eller gå uppför och ändå få bra puls- och benträning. Det var därför jag igår tog löpgänget till den branta höjden bakom hotellet här på Mythos Beach.

Klockan 3 på natten mot måndag hade vi landat och efter bara 4 timmars sömn var dags att starta upp Frisk & Stark Familj. Bollspel för barnen som Jonas och Hugo höll i och löpintervaller för stora och små vuxna. Min dagsstatus var förvånansvärt pigg, men det var länge sen jag hade sån träningsvärk i benen. Antar att det var en kombination av träningen i lördags, stillasittande i flygstol och svullen jetlag.

”Hur 17 ska jag kunna springa backe” var tanken, men det är häftigt med instruktörsrollen. Energin du får av deltagarna som gör att du glömmer dina egna krämpor. Ja även ljus och ljumma vindar, som här på Rhodos, ger kraft. Jag KUNDE springa och mina deltagare med.

lopning_backe_mythos

Efter småjoggade upp mot bergen rev vi av 6 intervaller uppför den branta backen som jag hittat förra året.

lopselfie_mythos

Samtidigt som mina jetlagade ben vaknade till liv steg solen över Mythos Beach. Vi flåsade, skrattade år hur galet det egentligen är att frivilligt puscha sig så på semestern. Men vid varje vända upp på toppen belönades vi av utsikten över havet. För varje vända såg jag lite mer självförtroende lysa i ögonen, speciellt på den 13-åriga dans-tjejen. Och efter 40 minuter var vi nöjda.

deltagare_lopning_myth

Fotade minnesvärlda bilder av den lilla men starka skaran. Det är verkligen något av det bästa med att vara här – alla imponerande personer jag möter. I olika ålder, träningsbakgrund och livshistoria men här med samma gemensamma mål. Att njuta av kontrasterna mellan träning och vila i solen, välja och vraka i den läckra buffén, kort och gott att känna sig maximalt levande. I nuet. Tillsammans.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras