Omslagsplåtning för STARK på CrossFit Solid

fotar_anna_solid

En av de saker jag sett fram emot med min praktik hos STARK Magasin var att vara med vid reportage och plåtningar till tidningen. Igår var jag och Josefin, en av STARKs duktiga skribent- och layoutare, på Crossfit Solid för att ta omslagsbilder till nästa nummer. Modell var starka Amanda Fränden som jobbar på Solid, fotografen Sara Arnald bakom.

Jag kände först inte igen Sara i träningskläder, men hon har gästföreläst om foto på Nackademin. Väldigt proffsig fotograf som även jobbat som instruktör på SATS och nu för tiden tränar just crossfit. Passande vid ett uppdrag som detta.

platning_amanda

Själv skötte jag dokumentationen bakom kulisserna till STARK´s sociala medier. Bilder som jag sen smyckade med loggan och la upp på STARK´s facebooksida och instagram @starkmagasin. Följ dem gärna så blir chefen glad!

Förutom själva jobbuppdraget är det alltid lika fascinerande att komma in på en crossfit-box. Jag har varit just på Solid och testat träningsformen en gång och har varit med i reportage i olika tidningar för TT om trenden med crossfit.

amanda_frandensolid_fotografering workhard

Som jag även skrev i intervjun gillar jag gemenskapen alla verkar ha som tränar crossfit. Att alla är där för att träna hårt men även sitta ner en stund och snacka skit. Nu när min mage är fixad kan jag bli riktigt sugen på att testa ”på riktigt”, men är ändå lite feg att tempot ska vara för högt.

Tränar du crossfit? Vad tycker du är bra med träningsformen och rekommenderar du den?

6 kommentarer
 1. Min sambo tränar crossfit och han är otroligt nöjd med den träningsformen. Om man lätt tappar motivationen och tycker att det är trist att gymma själv så är det nog perfekt. Det blir ju lite liknande sammanhållning som i en lagport, folk vet vem du är (till skillnad mot för anonymiteten man oftast har på ett gym). Han hänger nog där i en timme efter varje pass innan han pallar sig hem (om det är positivt eller inte får man avgöra själv haha)
  Jag tror däremot man behöver ha lite tävlingsinstinkt för att tycka att det är riktigt kul eftersom det (iaf på hans box) är ganska prestationsinriktat, stor fokus på hur snabbt man gjorde en viss wod eller hur många rundor man gjorde av en annan. Dom fyller i sina resultat i en app och ser hur dom rankar mot dom andra som var där samma pass. Men framförallt så loggar det hans egna framsteg så han kan gå in och se hur han förbättrar sig inom olika områden. Det är olika levels och häromdagen var han väldigt nöjd över att han blivit ett lejon haha. Om man vill (och klarar av att) tävla enbart mot sig själv och vill kunna följa sin utveckling så är det ju väldigt kul.
  Trots att det verkar väldigt tävlingsinritat så känns det ändå som en väldigt ”förlåtande” miljö som passar alla nivåer. Ingen verkar se ner på någon som är nybörjare (alla har börjat någonstans) och övningarna är både allsidiga och lätta att förenkla om det skulle behövas, så rent träningsmässigt så verkar det ju vara grym träning. Sambon har i alla fall fått bra resultat och jag har inte sett några skador än, peppar peppar. Han testade för några år sedan och nu tycker jag att det låter som att det inte alls är lika hysteriskt med att det ska vara TUNGT!! och gå SNABBT!! utan att dom fokuserar mer på progression och att förhindra skador, men jag antar att det kan variera en hel del mellan boxarna..
  För mig passar det inte alls, men jag tror att om man tycker det verkar kul så borde man absolut ge det en chans 🙂
  jösses, det här blev ju en hel novell haha.

  1. Therese – TACK snälla för din roman 😉
   Skämt åsido, en jättebra beskrivning av hur träningen går till. Jag har väldigt lätt att bli tävlingsinriktad så nja, det kanske inte är något för mig. Jag vill hålla prestationstänket borta så mycket som möjligt, vilket redan är svårt och kanske förvärras vid en träningsform som crossfit.

   Vet inte. Ibland kan gemenskap med andra väga tyngre. Och som du säger, man MÅSTE ju inte jämföra sig med andra 🙂

   Tack igen för att du ger oss som läste lite mer ”behind the scenes” i crossfitvärlden och lycka till med din egen träning!

 2. Hej! Jag är nyfiken på yrket som PT och undrar om du skulle vilja skriva ett inlägg om det? Hur visste du att du ville jobba som PT? Hur vet man om man passar som personlig tränare? Jag velar fram och tillbaka om jag ska ta tag i det för att få arbeta med min hobby, men vilka egenskaper behöver man som person? Många frågor! =)

  1. Sandra – bra och intressant fråga. Det ska jag absolut ha i åtanke inför kommande blogginlägg. Kommer framöver. Tack!

 3. Jag älskar träningsformen. Att man utmanar kroppen på så många olika sätt hela tiden. ”Ständig variation” är ett ledord som jag gillar. Gillar även att man i huvudsak tränar rörelser och inte muskelgrupper. Att som jag som är 41 år kunnat med bra coachning lära mig att stå på händerna är kul!

  1. Carro – ja, det är precis så jag uppfattat träningsformen. Att det verkar så härlig stämning och inställning att det är till för ALLA. Men sen tror jag som Sandra skriver att man ska vara trygg i sig själv och inte ska jämföra sig med alla andra i boxen. Det är väl då det kan bli fel.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras