FILM: Coreträning med medicinboll – 2 övningstips

annalissjanis_core_mediboll

Jippi yay! Det är fredag, min tenta är avklarad och jag har en ny film till dig. 3 typiskt bra saker. Det är alltid en urladdning att få ner flera veckors kurs på papper och stor lättnad efter. Som en sten ramlat ner från axlarna. Eller en medicinboll?

Veckans tema är övningar för coremusklerna – alltid eftertraktade och det många önskade när jag bad om idéer på filmtema. En stark core har du nytta av i varenda liten rörelse och ett kul redskap för att träna den med är en medicinboll. Dels finns bollar av olika vikt beroende på din styrka och typ av övning, och dels ökar den runda formen instabiliteten vilket utmanar coren mer. Här visar jag två sätt.

Coreträning med medicinboll – 2 kul varianter

1. V-sittande väggkast. Gör lika många kast mot väggen för varje sida, alternativt kör övningen med en vän och kasta till varandra.

2. Instabil armhävning med en hand på boll. Gör lika många med varje hand på bollen eller rulla bollen och byt hand mellan varje repetition.

armh_medicinboll

Ännu en aspekt är att en tung boll är en utmärkt grej att avreagera sig med. Kasta den allt du har ner i golvet eller mot en vägg så har du automatiskt en bra coreövning + humörhöjare. Inget jag har behov av just idag, men kanske du?

Önskas fler coreträningsfilmer hittar du det här:

Lycka till och fin fredagsfys friends ♥

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras