4 boktips från Bokmässan

bokmassan_annalissjanis

Efter helgen på Bokmässan känns det passande att tipsa om ett par böcker. Och andra saker kring en mässa som denna. Det var premiär för mig och som alltid första gången du gör saker och ting är det inte helt självklart hur det funkar.

Bara en sån sak som att hitta till byggnaden, hur du lokaliserar dig i de olika hallarna och vilka tider som är bra att vara där. Före kl 11 är tipset, sen blir det snabbt folkfullt och väldigt varmt.

dante_bokmassan

Varmt men trevlig stämning. Jag och Caroline stod i Idus Förlag´s monter och visade upp vår bok för nyfikna passerande. Det är inte lätt att komma in som okänd författare/illustratör på en helt ny marknad, men på bokmässan är i alla fall alla intresserade av böcker. Jag hade inga förväntningar men enligt de som varit där tidigare lyckades vi sälja bra.

Jag gillar Idus Förlag, ”det personliga bokförlaget med hjärtat hos författarna”, som gett ut vår Dante-bok och flera andra med annorlunda/inriktade teman. Dante är ju speciell eftersom den består av 2 berättelser i en, går att läsa från 2 håll och riktar sig mot barn i olika åldrar som gillar siffror och bokstäver. Sen finns det massor av andra bra ämnen, som samtliga böcker jag listar nedan, alla är utgivna av Idus förutom den första.

bocker_bokmassan

4 boktips från Bokmässan

1. MammaMage – träna rätt och smart efter graviditeten av Katarina Woxnerud. Inte utgiven av Idus Förlag, men en ny bok av min vän och tidigare PT-onlinekollega. Kul att springa på den på mässan. Jag rekommenderar ofta appen till nyblivna mammor och nu finns övningarna alltså även i bokform där du även får konkreta program hur du kan komma igång och stegra din träning. Boken består av

 • En del teori så du vet och förstår varför du bör träna inifrån och ut, liksom hur du gör det.
 • MammaMage övningar och program
 • Program för hur du kan komma igång med exempelvis löpning, yoga och styrketräning med egen kropp, gummiband och/eller boll – med övningar.

Pris ca 177 kr.

2. #tillsammans #utanför av Camilla Gunnarsson. En bok om gemenskap och utanförskap i skolkorridorer och på sociala medier. Jag tycker det är bra att barn i tidig ålder får upp ögonen för hur du bör behandlar dina vänner och hur ont det kan göra att vara utanför.

Pris ca 99 kr.

3. Tuggummitanten av Åsa Caroline Salomonsson. En bok för barn som berör ämnet ätstörningar via en spännande berättelse. Jag har inte läst den själv men tycker det är bra att belysa problemet även för yngre. Att vissa slutar äta när de mår dåligt över olika orsaker och att vi kan hjälpa varandra.

Pris ca 99 kr.

4. Sanningen om mat och hälsa – vad säger forskningen? av Måns Rosén. En kostbok som ser igenom alla försäljningsknep, myter och dieter. En faktabaserade bok som sammanfattar vad vi vet och inte vet om mat och hälsa. Provläs boken här.

Pris 179 kr.

idus_bokmassan

Det fanns många många fler bra böcker på Bokmässan, men efter vår stund i montern och en shoppingsväng var jag och Caroline nöjda så det blir inga fler tips. Det var trångt och kameran kom aldrig upp mer än på böckerna ovan. Vi gick runt lite efter stunden i montern hos Idus, men sen var vi törstiga, trötta och gav upp bokvimlet. Ändå hade vi grundat väl inför dagen – ännu en rekommendation för nya bokmässebesökare.

hotelltraning_frukost

Med en natt på Scandic no25, träning på Scandic Crown´s lilla gym och hotellfrukost. Scandic no25 har inte något eget gym varför du får gå till det större hotellet runt hörnet, men det var förlåtet med riktigt krämig och god äggröra. Dessutom var det ett litet, personligt och mysigt hotell nära tågstationen. Ännu en rekommendation inför din potentiella Göteborgsresa. Kanske Bokmässan 2017?

Jag hoppas i alla fall få åka dit igen, som bokutgivare eller bara för att mingla runt och shoppa. Det är ett faktum att vi går mot ett allt mer digitalt samhälle, men en iPad kan fortfarande inte slå känslan av att krypa till sängs med en bra bok enligt mig. Jag fyndade en hel kasse böcker till barnen under mässan, så nu lockar läggningen lite mer ett par kvällar framöver.

jj_sagostund

Det häftiga är att böcker är så tidlösa, hur mycket samhället än förändras. Astrid Lindgrens sagor t.ex går att läsa om och om igen. Under Bokmässan kompletterade jag med en ny om Nils Karlsson Pyssling. Hög fantasi- och mysfaktor.

5 kommentarer
 1. Men åh vad glad jag blir över att min bok finns med bland dina tips!!! Var själv inte på bokmässan , men räknar med att komma nästa år. Och är så glad över att få ge ut böcker hos just Idus, där finns det verkligen goda hjärtan! Kram Camilla med #tillsammans #utanför.

  1. Camilla – jag visste inte att det var din bok. Kul att vi är kollegor & grattis till en jättefin bok. Hoppas vi ses ett annat tillfälle 🙂

   Kram!

 2. Jag ångrar massor massor att jag inte vågade gå fram och hälsa på dig på mässan, jag är en sån fegis! Men jag köpte boken om Dante och fick den signerad iallafall, den blir en perfekt julklapp till min ”snart-fyraåring” 🙂

  1. Maria – är det du som har en son som heter Dante? Gör inget att du inte hälsade. Jag är glad att du ville köpa boken & hoppas din 4-åring kommer tycka om den.

   OCH jag är glad att du skriver till mig nu. Tack! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras