Måndagslistan: 4 milstolpar

matshopping_anna_jj

Som alltid efter en resa inser jag hur mycket jag tycker om allt här hemma. Barnen och Jonas förstås, det bästa jag har, men även vardagspysslet. Gå med Junior och Jonna och handla mat, hänga tvätt, pysa runt osminkad i skönaste jeansen, springa min vanliga gamla Djurgårdsrunda, planera inför veckan och läsa godnattsaga. Bara vara hemma – jag älskar det, men det skulle inte vara samma sak om jag inte fått uppleva alla resor och andra spännande avbrott.

Vid gårdagens löprunda lät jag intrycken från Bokmässan sjunka in. Helgen gick så fort, men nu i efterhand såg jag det häftiga i att jag faktiskt gett ut en egen illustrerad barnbok. Och fått presentera den på Bokmässan. Stort för mig. Dessutom är jag så tacksam över de samarbetspartners jag mött som nu blivit så fina vänner.

lop_host_djurgkanal

Det är farligt lätt att jaga vidare mot nya mål så fort ett är uppnått. Att knappt hinna reflektera över att det du en gång drömde om faktiskt inträffat. Inte så konstigt egentligen. Känslan är så stor när det du kämpat för slår in att du bara vill ha mer. När du förstår att allt är möjligt om du bara vågar tro, jobba hårt och har tålamod.

Som sagt, det är lätt att bli hemmablind, därför består veckans måndagslista av några av mina största milstolpar. Storheter jag hoppas du också reflekterar över i ditt eget liv ibland, speciellt en måndag då många av oss skyndar framåt.

Måndagslistan – 4 uppnådda milstolpar

Anna Lissjanis & Milla Åkerlund

1. Jobba med det jag brinner för. Efter alla somrar på Jorms lilla mataffär, med granplantsättning och montage av kablar, bestämde jag mig för att sträva efter ett riktigt roligt yrke. Jag blev personlig tränare + utbildade mig inom design.

Det kreativa och konstnärliga, samt träning – två bitar jag idag kombinerar och jobbar med både digitalt och fysiskt. Saker jag aldrig tröttnar på, men som jag nu vill komplettera med en nypa trygg inkomst. Därav utbildningen på Nackademin.

fam.lissjanis
Hela familjen Lissjanis utom Hampus som fotar.

2. Bilda en familj, gärna med många barn. En väg som långt ifrån varit rak och där jag fortfarande får jobba hårt. Visst är det ett enormt roligt och kärleksfullt liv som 4-barnsmamma, men absolut ingen lek. Det kräver tålamod, att lösa dagliga konflikter, tid och engagemang, men jag älskar det ♥

klassikern

3. En Svensk Klassiker. Jag blir lite extra påmind av alla bilder i instagramflödet efter helgens Lidingölopp och därmed en avklarad Klassiker för många. Både cykling och simning i öppet vatten var helt nya sporter för mig, men det gick över förväntan bra. Egentligen inte något jag gått och längtat efter att göra i flera år, tillfället bara kom, men en spännande resa som framför allt gett stor erfarenhet.

Anna Lissjanis, Caroline Nilsson med barnboken om Dante på NK

4. Illustrera barnböcker. Min flickdröm som blev verklighet. Och inte bara det – jag har precis fått ställa ut boken på Sveriges största bokmässa tillsammans med en tjej jag gillar skarpt. Galet roligt! Mer om Bokmässan i Göteborg berättar jag på bloggen i morgon.

Sen har jag många större och mindre projekt att vara nöjd över, men de här är extra betydelsefulla.

Har du några speciella milstolpar att tänka tillbaka på och glädjas lite extra över? Dela gärna med dig i en kommentar eller bara tänk till över det för dig själv. Som jag skrev – det är lätt att bli hemmablind och ibland kan vi behöva stanna upp en sekund. Inse vad vi faktiskt har/har uppnått och fira detta lite extra.

4 kommentarer
 1. Du är klok du Anna, precis den läsning jag behövde idag. Tänker tankar som att ”jag inte gör klart nånting”, haft krassliga barn som turats om att vara hemma i veckor och känner att inget blir gjort. Men om jag vidgar vyerna lite och inte bara ser till de senaste veckorna så är det ju faktiskt flera saker som är ”klara” också. Kram!

  1. Ja Caroline – tänk bara på allt du gjort i dina dagar. Jobbat som NIKE-instruktör, gjort appar, DVD´s, superfina webbsidor och en barnbok t.ex.

   KRAM & krya på er!

 2. Pratade precis om detta med Anders idag när vi pratade jobb. Kul att jag sedan får läsa samma tankar hos dig samma kväll 🙂
  Grattis till allt du har uppnått. (Och grattis också till oss som uppnått mycket roligt ihop! )
  Stor kram!

  1. Milla – vad sammanträffande! Ja, ibland måste man stanna upp & se vad man faktiskt har/har gjort, vara stolt. För det går alltid att bli bättre/få mer osv.

   Grattis till dig också! Och oss 🙂
   KRAM

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras