Värdet av tid

barnen_biffar
Var det verkligen så här? Livet innan barnen. Att bara kunna göra det som kändes bra för stunden, utan en lång prioriteringslista för att hinna med alla måsten? Att tiden innan barnen kändes oändlig?

Jag har vaknat upp efter andra natten i den fluffiga sängen på Högfjällshotellet och tänker på våra fyra vildingar hemma hos farmor. De har det bra där och blir minst lika bortskämda som oss, men jag längtar efter deras kramar och finurliga kommentarer. Ja, t.o.m. Juniors sura morgonhumör. Lite butter men söt och mjuka kinder som inte går att låta bli att pussa ♥

Som alltid när du får distans och nya perspektiv ser du dina rikedomar och just därför är de så viktiga. Pauserna. Att komma bort, andas och hinna längta lite.

lopning_hogfjallet

Igår startade jag upp dagen med en löptur upp på Högfjället för att reka inför morgonens topptur. Jag har sett fram emot det här så mycket. Att åter få fylla lungorna med fjälluft och suga in storheten från naturen. Ett par backintervaller i pisten blev det, följt av brakfrukost ihop med mannen.

Tid att prata utan spillda mjölkglas eller syskontjafs, en halvtimme som kändes som en evighet. Sen åkte Jonas för att hjälpa till vid ett hinderbanepass medan jag förberedde mitt Get OUT to Workout inför eftermiddagen. Det tog en halvtimme och sen… vad gör jag nu? Nästan stressad av tanken att jag ”borde ta tillvara på tiden nu när jag har den”.

frukost_hogfjallshotellet

Men fjälluften har en lugnande effekt. Det GÅR nästan inte att skynda sig. Jag började skriva på det här blogginlägget, svarade på mail och gick ut en sväng. Köpte ny tandborste på den lilla ICA-butiken och spanade uppåt fjället där dimman började lätta. Sen gick jag tillbaka till hotellrummet, la mig i sängen och kollade på TV4as Nyhetsmorgon. Riktigt ”slösade” med tid, sett ur ett Stockholmsperspektiv. Och ju mer jag slösade, ju skönare blev känslan inombords.

Tid är verkligen hårdvaluta, det finaste du kan ge dig själv och andra. Sedan jag blev mamma värderar jag den ännu högre och det är jag garanterat inte ensam om. Och i framtiden tror jag att tid kommer vara det mest värdefulla av allt, betydligt mer än makt och pengar, för oss människor.

Bara en sådan sak som att verkligen ta sig tid att lyssna på vad andra människor säger – utan att låta tankarna fladdra iväg. Att ringa och prata med någon du tycker om eller att ge dig själv en joggingtur med avbrott för att beundra utsikten.

histlov_hogfjallet

Jag gillar att ha mycket att göra, det ökar min kreativitet och ger energi, men bara till en viss gräns. För mycket stress gör mig till en introvert och sammanbiten människa. Lagom är bäst, som med det mesta. Eller som jag och Jonas gör nu – balanserar upp vardagskarusellen med en avkopplande hälso- och träningshelg. Några timmars lyxjobb som instruktörer, men även då i en stärkande miljö och med gott om tid att andas.

Med det – hoppas du kan ge dig själv ordentligt med tid och får en skön söndag! 

4 kommentarer
  1. Helt sant. Trots att jag inte har egen familj så är den där tiden så oerhört viktig, den tiden då en får trycka på paus, åka iväg och längta. Precis vad jag gjort på Mallorca en vecka, pausat och fyllt på med energi. Nu längtar jag efter hösten här hemma i Sverige. =)

    1. Mari – ja, alla behöver vi miljöombyte. Det ger insikt!

      Håller med. Nu får det gärna bli riktig höst. Kallt, krispigt & lysande gula löv <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras