Hälso- och träningsweekend Sälen 2016

Löpning på Högfjället /Anna Lissjanis

För fjärde året i rad har jag och Jonas lämnat Sälen efter en maxad hälso- och träningsweekend. Det räcker egentligen med att bara vara i närheten av ett fjäll för att få en skön lugn känsla inombords och energi från frisk luft, men lägger du till ett glatt gäng medmänniskor, god mat, sköna sängar och träningsendorfiner har du livsnjutning på hög nivå. Och hög höjd uppe på Högfjället.

Här en bildbomb från helgens härligheter vid Hälso- och träningsweekend Sälen 2016.

yoga_halsoweekend

På fredagen startade Joel upp deltagarna med crossfit i sin box följt av mjukgörande yoga med hans fru Cecilia. Yogan i sig är alltid skönt, men med utsikt genom stora fönster mot fjället – ännu mer känsla. Som jag skrev har naturen en lugnande effekt och flera av oss var nära att somna vid avslappningen.

hinderbana_salen

Lördagen inleddes också av yoga, sen en galen hinderbana i skogen. Jag var inte med där men hörde från Jonas att det hade varit en riktigt kul utmaning. Stora containrar att klättra över, däckvältning och vattenhinder bland annat.

trx_rodd_salen

Efter lunch och en paus för vila tog jag vid och ledde Get OUT to workokOUT vid foten av Högfjället. Ett upplägg och bilder som jag delar med mig av i bloggen i morgon, med varierande puls- och styrkestationer för hela kroppen. Det var länge sen nu och jättekul att instruera de starka deltagarna, även om jag saknade min fantastiska kompanjon. Konceptet var starten på mitt och Millas samarbete och vänskap som jag är evigt tacksam för.

bebis_getout

Inte bara positiva vuxna var med vid eventet – en 6-månader gammal hjälte var med vid de flesta pass. Han tittade storögt på alla hoppande, pressande, klivande, dragande människor. Och hans mamma hjälpte jag med några övningar för core- och säte i gymmet. Roligt att fler småbarnsföräldrar ser värdet i att komma bort för en energigivande hälsohelg.

funkt_tr_3d

Efter mig tog Jonas över och körde funktionell träning, 3D i praktiken. En uppskattad workshop där deltagarans fick testa att jobba med egen kroppsvikt och lätta redskap som gummiband i alla olika plan.

topptur_salen2016

Dag två inleddes med topptur upp på Högfjället där jag provsprang morgonen innan. De flesta valde att promenera tillsammans med Cecilia, men en tapper liten trupp trippade med mig upp till toppen. En kort runda på knappt 5 km totalt, men branten tog sin lilla tid och sen väntade belöningen. En vidunderlig utsikts och sviktande mjuk löpning över mossan.

lopgrupp_hogfjallet

Avslutningsvis körde Jonas Sports performance och Cecilia yoga, men barnen och Stockholm väntade så vi för oss tog det slut efter Jonas pass. Synd, hade varit skönt att runda av med mjukgörande yoga ihop med gänget, men resan hem tar sin lilla tid och i morgon väntar skola och jobb.

mat_halsoweek_16

Påfylld och tacksam. För mig som alltid är igång med träning var fjällmiljön, prattid ihop med mannen och övriga trevliga människor, den goda maten och fluffiga sängen bland det bästa med hela helgen. Jag känner mig privilegierad att få vara med som instruktör vid ett event som detta.

Stort tack till arrangörerna Joel och Cecilia Krigström, samt till alla starka deltagare. Underbart att umgås med människor som brinner för samma sak som en själv och bjuder på så mycket positiv energi.

2 kommentarer
  1. Ja, det var en underbar helg och jag är fortfarande lätt endorfinrusig! 🙂 Tack för inspiration och roliga övningar. Hälsa Jonas också!

    1. Elin – ja, visst var det en toppenhelg. Jag är också glad & varm i hjärtat 🙂

      Tack själv för att du var med & spred så mycket positiv energi!
      Ska hälsa Jonas. Kram & ha det fint!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras