Fredagsfys på Högbo brukshotell

bic_hogbo_brukshotell

Tidigt igår morse vinkade jag och Jonas farväl till barnen och svärmor för att bila vidare mot Högbo. Jonas skulle föreläsa om ”att behålla sina medlemmar” vid en stor kickoff för alla anställda vid gymkedjan Må Bättre, och jag passade på att gymma under tiden.

Högbo brukshotell ligger vackert omgivet av stora gröna fält, ett eget glasbruk, fina spår för  löpning, cykling och skidåkning på vintern, samt ett litet gym framför en beachvollebollplan och sjö.

hogbo_brukshotell hogbo

Med mitt dåliga lokalsinne var det grymt att jag fick en karta för att hitta och att det lilla skjulet var tydligt skyltat med ”GYM”. En minimal träningslokal men allt du behöver i form av hardcore järnutrustning.

Jag gillar känslan av att träna med ”riktigt skrot”, även om jag föredrar gym med lite mer drag från andra medlemmar. Vad föredrar du?

annalissjanis_bicepscurl_hantl

Här var jag helt solo. Fördelen då å andra sidan att slippa köa, att kunna dansa runt mellan seten utan publik och att filma övningar utan att få med ofrivilliga statister. Jag passade på att filma 4 övningar för baksidan som flera önskade då jag frågade. Tack för alla idéer och välkommen med fler om du har!

Jag filmade baksidan men tränade framsidan. Ett riktigt glidarpass med övningar för axlar, bröst, core och biceps.

Fredagsfys på Högbo Brukshotell

» Stående axelpress med stång + hantellyft åt sidan, 4 superset x 15 reps

» Bänkpress + bicepscurl med stång, 4 superset x 15 reps

» Sittande axelpress med hantlar + bicepscurl med hantlar, 4 superset x 15 reps

» Axelrotation bakåt med hantlar + stående viktrotation för bålen, 3 superset x 15 reps

axelpress_st_annalissjanis

Efter 3 veckor med riktigt tung styrketräning med 6-8 reps/set har jag nu haft 2 veckor med lättare vikter och fler repetitioner, men nästa vecka ökar jag vikterna till en mellantung period igen. 10-12 repetitioner är då planen.

Sen rullade vi vidare mot Sälen. Där drog Häslo- och träningsweekend igång med mer fredagsfys i form av crossfit och yoga, sistnämnda som jag var med på. Cecilia, eventets arrangör tillsammans med sin man Joel, mjukade upp och fick oss ner i varv – såpass att jag och flera andra nästan somnade. Och sen väntade en god middag tillsammans med övriga deltagare. Livsnjut på hög nivå följt av ännu mer – en nybäddad hotellsäng. Livsfarligt fluffig. Har du väl lagt dig är det svårt att komma upp. Jonas och jag som äntligen har tid att prata ostört somnade som två bebisar kl 22, men det har vi glädje av nu.

Idag fortsätter hälsohelgen där jag bl.a. ska leda mitt och Millas träningskoncept Get OUT to Workout vid foten av högfjället. Jag har verkligen längtat efter att sprida träningsglädje omgiven av fjällvärldens sprakande höstfärger.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras