Gourmetmiddag hos Fredagskocken Mattias Larsson

Anna Lissjanis i guldklänning

Som jag nämnde lite hastigt fortsätter mitt födelsedagsfirande veckan ut. På temat livsnjutning med trevliga människor och god mat. Det fick jag på den officiella dagen, men även igår blev en riktig guldkväll.

United Influencers bjöd in till middag hemma hos Mattias ”Fredagskocken” Larsson ute på Rådmansö. Mattias är känd som kock på Äntligen Morgon med Adam och Gry på Mix Megapol, kokboksförfattare, föreläsare och måltidsinspiratör m.m, och även bloggare på United Influencers plattform.

mingel_fredagskockenchampangeunitedinfl_fredagskocken

En timmes taxiresa från stan låg Mattias lugna paradis. En villa vid vattnet med ett gigantiskt vardagsrum/kök, strålande av ljus från fönster golv till tak. Nästan som att sitta utomhus i det öppna rummet. Där fick vi lära oss sabrera champagne med en sabel och njöt av 4-rätters festmåltid. Gör sig bäst i gommen, men jag gör ett försök att ge dig en känsla av smakupplevelsen på bild.

Gourmetmiddag a´la Fredagskocken

forratt_fredagskockenRätt nr 1: pilgrimsmussletartar med mjukbakad lök, lökcreme, syrad lök, torkade örter och friterad potatis.

forratt2_fredagskockenRätt nr 2: smörstekt havskräftstjärt och smörad buljong med blomkålscreme, picklade gurka, grön rättika, spritärtor och sommartryffel.

kok_fredagskocken huvudratt_fredagskockenRätt nr 3: knaperstekt Ibericoskuldra med brynt skogssvamp och bakad kronärtskocka, äppelpuré och bollingersmörsås.

efterratt_fredagskockenRätt nr 4: brieost med honungsbakad gulbeta, kokt rödbeta, hallon, björnbär och torkad vinbär.

Till varje rätt serverades olika slags champagne som matchade maten smakmässigt. Själv är jag ingen stor konsument av varken vin, öl eller champagne och kände knappt någon skillnad på de olika sorterna, men det är fantastiskt med människor som brinner så för något som Mattias gör för matlagning i kombination med dryck. Det smittar av sig.

Mattias lös upp rummet lika mycket som ljuset från fönstrena med sin passion. Det märktes att han har stor kunskap vid varje presentation av champagnesort och framdukning av den ena vackra uppläggningen efter den andra. Nästan synd att äta upp, men ändå inte. Så fantastiskt gott alltihop!

middag_fredagskocken

En supertrevlig kväll med några timmars minus på sovkontot, men plus totalt i form av intressanta samtal om influencing marketing, smaker och skratt. Stort tack igen Mattias och härliga gänget från United Influencers kontor!

Och mitt födelsedagsfirande tar inte slut här. Just nu sitter jag och familjen i bilen på väg hem till svärmor i Svärdsjö och hennes goda köttfärsbiffar. Det var länge sen vi sågs så det blir mysigt. Och i morgon vinkar jag och Jonas farväl till barnen och farmor Lena för att åka vidare till Hälso- och träningsweekend Sälen. Där väntar ännu mer gourmetmat, gemenskap och livskvalité. Ja må du leva!

4 kommentarer
    1. Charlotte – ja, det var en supertrevlig & smarrig kväll!

      Wow, vad duktig han är! Hälsa att han har gjort ett bra jobb. Så härligt ljusinsläpp 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras