”I am my own super hero” – limiterad CRAFT-kollektion

present_craftsportswear

Idag är ingen vanlig dag – det är min födelsedag. En skoldag med lite extra lätta steg och bröstet fyllt av kärlek efter grattishälsningar från familjen här på morgonen, vänner, i sociala medier och bloggkontakter. För redan förra veckan fick jag ett vackert paket på posten. Ljusrosa strumpor inlindade i silkespapper tillsammans med en handskriven hälsning från triathleten Shahrzad Kiavash. Tack ♥

Du minns kanske pressträffen hos CRAFT jag var på i våras, där Shahrzad berättade sin gripande historia? Om hur hon plötsligt insjuknade i en sjukdom och blodförgiftning som höll på att ta hennes liv, men det var ”bara” hennes båda ben den fick.

Hon är en stor förebild. Ett bevis på att det alltid är värt att kämpa, även vid extremt tuffa motgångar. Shahrzad gav aldrig upp hoppet, krigade mot en smärtsam behandling, förlorade båda sina ben, men vann över sjukdomen tack vare sin starka livslust och målmedvetenhet.

Och började tävla i triathlon. Hur cool? Nu är hon dessutom med i OS i Paralympic. Heja Shahrzad!

craft_strumpor_rosa

– Drömmar skapas från hjärtat. Det är därför som printet strömmar därifrån i överdelarna i ett rosa mönster som symboliserar venus omloppsbana runt jorden, beskriver Shahrzad.

Shahrzad är ambassadör för CRAFT och har tillsammans med designern Sofie Lantto gett ut en egen kollektion med plagg för triathlon, löpning och cykling. Ur den har jag  fått hem ett par strumpor som invigdes på lördagens yogaklass. Och nog kändes det som att jag fick extra kraft i krigarpositionerna av det peppande budskapet över hälarna.

Den limiterade kollektionen finns att köpa hos CRAFT från 21/9.

yoga_superhero

– Kontrollera dina tankar istället för att låta dina tankar kontrollera dig. Det är som i yoga; man måste låta tankarna komma till sig men också låta dem passera. Om du fokuserar på smärtan, det negativa, så ger du det för mycket plats.

”I am my own superhero”

– För mig är en superhjälte en helt vanlig människa. Alla superhjältar som vi ser i serierna är vanliga personer på dagen, men när plikten kallar så tar de på sig sin dräkt och blir superhjältar, förklarar Shahrzad.

Hon menar att superhjältar ofta bär på sina superkrafter i hemlighet och beskriver det som en börda de axlar. Superhjältar präglas av ett visst mått av vemod och deras krafter är både en ”blessing och en curse”.

– Alla har en superhjälte inom sig men det är inte alla som hittat den ännu, tror Shahrzad.

Genom sin nära-döden-upplevelse och tritatlonsaga har Shahrzad fått upp ögonen för det som verkligen är viktigt här i livet:

♥ Att omge sig med människor som är bra för dig.

♥ Att det är de små sakerna i livet som betyder mest. Som lunch i solen, att klara av sin vardag själv, men även..

♥ Att våga drömma. Tro på sig själv och ”vara sin egen hjälte”.

Vi kan inspireras till tusen av stjärnor i vår omvärld med det är DU som är huvudperson i ditt liv. Du är din egen superhjälte!

9 kommentarer
  1. Ja det där setet är så himla fina! Jag fick också en del och känner precis som du att strumporna ger mig superkrafter. Det är ett bra budskap att påminnas om! Och stort grattis på födelsedagen, hoppas den blir superhärligt.

  2. Grattis på födelsedagen!
    Jag försöker verkligen vara min egen hjälte och jag drömmer stort – även om vissa i min omgivning verkar störa sig på mitt val.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras