Bra kalaspresent och mingel vid ICA Maxi

Anna Lissjanis, barnboksillustratör.

Kalas är alltid roligt. Det blir några stycken med fyra barns förskole-, klass- och fotbollskompisar. I våras var det nästan något varje helg, ibland flera samtidigt att lämna och hämta barnen vid. För Junior och Jonna är det här fortfarande nytt och nervöst, så ibland får jag stanna och vara med. Det gjorde jag nu i helgen och det är alltid trevligt att träffa kompisarnas föräldrar, dricka kaffe och kika på de förväntansfulla kalasprissarna.

Kul som sagt, men det här med att komma ihåg att handla present och veta barnen önskar sig  – inte alltid helt lätt.

Men – tadaaa! Jag har en egen skattkammare full av hemgjorda kalaspresenter i källaren, min och Caroline Nilssons barnböcker om Dante. Hugo och Hampus vänner är lite för stora för den, men än så länge passar den Junior och Jonnas. De är i precis rätt ålder för att intresseras sig för att lära sig bokstäver och siffror, så snart har hela förskolegruppen en varsin bok om Dante.

Barnboken om Dante - Anna Lissjanis

Böcker över lag är kanonbra som kalaspresent tycker jag. Barnen tröttnar inte lika snabbt på berättelser som andra leksaker. De upptäcker nya saker från gång till gång du läser och ”Dante letar siffror / Dante letar bokstäver” går att använda på flera sätt:

  • Som pekbok för riktigt små barn.
  • Att hänga med i berättelsen och leta efter saker ihop med Dante.
  • Att lära sig alfabetet och siffror upp till 10.
  • Som lätt-att-läsa-bok för barn i förskoleålder.

Nu på torsdag har du chansen att både köpa en bok till nedsatt pris och träffa mig eller Caroline på ICA Maxi Lindhagen. Jag kommer vara på plats mellan kl 16-18 och Caroline ca kl 18-20 för att mingla med dig, signera och presentera Dante-boken. Den säljs till det förmånliga priset 99 kr (istället för 129 kr hos Idus Förlag). Och köper du en bok får du Dantes alfabetsposter till barnrummet med på köpet, värd 119 kr. En bild av den ser du nedan.

Dantes alfabetsposter

Även andra författarkollegor från Idus Förlag kommer vara där med sina böcker, alla till samma kanonpris. Så passa på att bunkra upp inför höstens kalas och mingla med oss om du har vägarna förbi ICA Maxi Lindhagen på torsdag. Välkommen!

Bokevent

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras