Instagram Stories eller Snapchat?

Gokväll med ett par bilder från morgonens styrkepass, egentligen misslyckade filmklipp till nya Instagram Stories. Min mobil är ofta full av alla filmer och bilder så det blev bara foton när jag höll in knappen. Annars ska du även kunna lägga upp rörligt material precis som i Snapchat. Korta filmsnuttar och bilder med text/egenritade figurer som sparas i 24 timmar under din profil. Ladda ner senaste versionen av Instagram om du inte redan gjort det och är nyfiken på den nya funktionen.

Instagram Stories eller Snapchat?

Snapchat är mer utvecklat med roliga filter och emojies samt massor av inspiration att ta del av från större aktörer och företag, men Instagram kommer garanterat ta över en del av marknaden tror jag. Det är både tid- och energikrävande att vara aktiv i flera olika sociala medier samtidigt och jag tror de flesta i medelåldern håller sig kvar på Instagram. Snapchat känns mer lekfullt och riktat mot en yngre målgrupp, eller vad tror du?

Själv har jag under sommaren kommit igång med regelbundna stories på Snapchat (som Anna Lissjanis, jag skrev mer om mina olika sociala kanaler här). Det är väldigt roligt och en del av mitt jobb att ha koll på, men kanske jag lägger mer energi på Instagram framöver eftersom jag har flest följare där? Var föredrar du att följa mitt liv, på Instagram eller Snapchat? I båda kanaler visar jag upp det ostylade vardagslivet med träning, busiga ungar, outfits, mat och annat i min vardag. Vilka sociala medier använder du själv helst?

Det är både spännande och skrämmande med alla dessa sociala medier. Jag märker själv hur uppslukad jag blir när jag bläddrar i flöden eller själv försöker formulera något fyndigt. Det är väldigt roligt och ger tillfredställelse för min konstnärssjäl samtidigt som det kan vara en tickande bomb mot digital stress. Att inte kunna lämna mobilen en sekund och att jämföra sig med alla andras ”perfekta liv”.

Jag tänkte på det när jag bläddrade igenom Instagram i morse, hur viktigt det är att vi förbereder oss med stärkande tankar om oss själva innan vi tar del av andras liv. ”Jag är perfekt som jag är. Stark, fin och viktig”. Tänk så varje kväll, varje morgon och varje gång du ska ta del av andras Snaps och Stories. Inspireras och fascineras, men glöm inte bort att du är grym på ditt sätt och har din egna viktiga historia. Du är lika intressant som alla andra. Unik.

spegel_axelp_annalissjanisDagens träning blev ett bra men något ofokuserat axel-, biceps- och corepass. Jag uppdaterade som sagt Instagram, strulade med filmfunktionen och skrev inlägg. Lyckades lyfta tyngre än på länge, men så vill jag INTE ha min träningspass framöver. Att lämna mobilen i skåpet/utanför sängkammaren kan vara ett bra mål, men som med allt – ibland är det ok att inte ta allt blodigt allvar. Lek och humor förlänger också livet.

Fler lästips:

2 kommentarer
    1. Karin – jag såg att du gjorde det. Högst aktuellt ämne just nu! Jag har själv inte bestämt mig helt var jag vill hänga mest, men än så länge är Snapchat roligare med sina funktioner. Men förmodligen dröjer det inte länge förrän Instagram också har roliga filter mm…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras