Juli – födelsedagar och företagande

Juli är min familjs stora födelsedagsmånad. Först fyller Hugo år den 10e, idag Jonas (42 år), och den 27 juli blir Hampus 9 år. Perfekt tycker jag, för oftast är vi lediga i juli och hinner fira ordentligt. Kanske inte så mycket materiellt med presenter eftersom jag ofta är ute i sista stund. Dessutom har vi ytterst begränsade shoppingmöjligheter i Jorm, förutom online. Men att göra något kul tillsammans och äta gott tycker i alla fall jag är det bästa.

jonas_bat_alandJonas. Ett år och några grå hårstrån fler, men med ett forever lasting barnasinne. Mannen jag delar mitt liv, känslor, minnen, 4 barn och 2 änglar med. Som är en stor förebild för mig och många andra med sin positiva inställning och starka drivkraft. ”Inget är omöjligt” enligt Jonas, tankar jag också peppar mig med, vill ge våra barn, dig som läser och alla andra. Grattis, älskar dig ♥

Dagens födelsedagskille med. Träning, fiske och vandring är exempel saker Jonas tycker om, som vår båttur på Åland. Av mig får han därför ett paddeltennisracket med posten till Stockholm, hans nya favoritsport ihop med vänner, samt en övernattning och middag på Saxnäsgården ihop med sin fru. Där vandrade och lyxade vi även förra året medan mina föräldrar var barnvakter. Tid att prata, andas och vandra i storslagen natur, äta gott, slappna av, sova ostört och träna tillsammans – vad mer kan man önska sig? Stärkande både för relationen, kroppen och själen.

Även idag ska vi fira, med våffeltårta precis som Hugo, kanske en sväng till sjön och hamburgare i pappas stora wokpanna.

dante_jormsjostugan

Mycket kalas, men juli innebär även lite jobb, med betoning på lite. Mest är jag bara ledig, men mycket av min företagsverksamhet håller jag igång med glädje.

Varje söndag i juli ställer jag ut barnboken om Dante i Jorms samlingslokal Jormstugan. Där serveras kams och tunnbrödstutar med röding varje julisöndag, plus att lokala personer säljer sina verk. Stickade mössor, tavlor, tvålar och böcker t.ex. Kul att även Dante letar bokstäver / siffror får synas bland hantverket. Inget jag tänkte på när vi reste hit, så jag hade bara med 8 böcker, men de funkar fint som visningsex. Sen är det alltid billigare att beställa på nätet (för 129 kr hos Idus Förlag).

inspireme_korr

Mer jobb sker sporadiskt då jag bl.a. korrekturtittar på filmklippen till min styrketräningskurs som kommer hos Inspire Me. Det är en helt ny sajt där du kan köpa kurser och föreläsningar om träning, kost och personlig utveckling. Kom igång och spring milen med Maria Akraka, lär om kost och enkel träning ihop med Leila Söderholm eller konsten att läsa tankar med Henrik Fexeus till exempel.

Och snart en kurs med mig – bygg en stark grund med basövningar och ett hållbart upplägg. Här får du lära dig teknik för två program med styrketräningsövningar, kanon för dig som vill komma igång med fria vikter eller söker ny inspiration. Två gånger i veckan är både rimligt att hinna med i ett liv med karriär, familj och andra intressen, samt möjligt att få resultat av om du verkligen jobbar och vill.

Har du några speciella juliplaner? Jobb, kalas eller att bara vara?

9 kommentarer
  1. Låter skönt. Att ”bara vara” är det många av oss behöver som mest. Njut av dina dagar & att vara på plats – färdigpackad & med maten på plats. Vet att det brukar vara energikrävande att få med sig allt 🙂

  2. Visst är det härligt med födelsedagar i juli, vi har lyckats pricka in 11, 12, 13 juli med mannen och våra två barn🙈 Men dom fick i alla fall en varsin dag!!
    Härlig blogg du har! 👍🏻👍🏻👍🏻

  3. Gick på semestern igår, så jag njuter! Eller har nog inte kommit ner i varv ännu, men snart så. Ska njuta av varenda sekund, börjar med en weekend i Göteborg =)

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras