Mina sociala kanaler och livet onsdag till fredag

Undrar du vad jag gör här uppe på fjället? Känns länge sen jag pratade med dig här i bloggen, eftersom flera inlägg är tidsinställda nu på semestern. Men jag lever, i en trygg värld som det känns, även om hemskheter kan hända även här. Inte ens jag, långt från civilisationen, har undgått de grymma händelserna runt om i välden, mycket tack vare mina sociala kanaler.

Och du kanske också har stenkoll på mig? Vad jag gör via mina övriga sociala kanaler där jag mer eller mindre visat upp glimtar från livet?

Sociala medier är mäktigt och häftigt. Att kunna kommunicera med hela världen, visa upp det vackra och speciella, känslor, men även sitt ställningstagande. Det avskalade och enkla, samt att marknadsföra sig själv, organisationer eller företag i. Själv har jag precis kommit igång med en 5e kanal – Snapchat. Väldigt roligt och så nära min verklighet du kan komma.

Hur jag använder mina olika sociala kanaler:

» Facebook: Anna Lissjanis och Trend o träning. En kanal som jag använder allt mindre, mest för kontakt med mina vänner. Privat att posta mina Instagrambilder på och chatta via messenger. Företagsmässigt att marknadsföra och kommunicera ut blogginlägg och filmer. Mest för att Facebook fortfarande är störst och kanalen där majoriteten av min målgrupp finns.

» Instagram: @trendotraning. Min favoritkanal. Jag älskar vackra och inspirerande bilder, har inte alltid tid eller ork att läsa långa texter, gillar det estetiska med fina flöden och att samla mina guldkorn där.

Här postar jag något varje dag, 1-3 bilder/filmklipp, och är ganska selektiv med vad jag lägger ut. Hellre kvalité, även om det händer att ”fulbilder” åker upp av ren glädje, exaltion.

Instagram är perfekt för Trend o tränings målgrupp, d.v.s. mest kvinnor i medelåldern. Dessutom tycker jag om att ta del av andras liv i bildformat. Facebook är jag sämre på att omvärldsbevaka via, bild- och korta filmklipp tilltalar mig mer.

» YouTube: Trendotraning / Anna Lissjanis. Precis som Instagram gillar jag det estetiska, här att både få in information om träning/livet och inspiration genom  känslofyllda klipp, vinklar, miljöer och musik. En hobby jag hoppas kunna utveckla genom United Screens i höst.

En film i veckan är hittills min standard och vad som känns rimligt att hinna med för redigerade filmer av bättre kvalité. Titta på andras filmer är jag däremot dålig på, till skillnad mot mina barn som är storkonsumenter av mer eller mindre (enligt mig) märkliga vloggs.

» Bloggen: Navet i min kommunikation via sociala medier. Basen att samla mer och större bilder, mer information genom längre texter och paketera filmerna snyggt. Kvalité och kvantitet av content.

Bloggen har även blivit en kanal att visa upp nyheter jag gillar, lite som en tidning, att marknadsföra mig själv och mitt företag via, och skriva dagbok i. Jag har bloggat minst en gång om dagen i snart 7 år. Därför har jag hunnit samlat på mig bilder av barnen, recept och information som är guld värt för mig – både praktiskt och känslomässigt. Det är först de senaste 3 åren jag även ser bloggen som mitt företag.

» Snapchat: Anna Lissjanis. Min senaste kanal där du kan följa allt i mitt liv, utan filter eller utvalda snyggbilder. Snabbaste kanalen med både filmklipp, kort text, bilder och mer kvantitet än kvalitet. Kanslen dig som verkligen vill lära känna mig och min familj.

Jag är fortfarande nybörjare, men har grymma lärare – Hugo och Hampus. Eftersom det är en kanal som växer snabbt vill jag behärska den, privat och om jag ska jobba med den åt ett företag.

snapchat_hampDet är kul med alla effekter i Snapchat. Dessutom helt gratis att skicka till Hugo och Hampus via, istället för att ringa eller skicka sms.

Men. Även om du gärna får följa mig/Trend o träning i samtliga av mina sociala medier förväntar jag mig inte att du gör det. Välj de kanaler du gillar/hinner med. Är det mest bloggen vill jag ta upp tråden jag inledde det här inlägget med – vad jag pysslat med de senaste dagarna. Så här om några happenings de senaste tre dagarna då jag varit aktiv på Snapchat, men de flesta av de här bilderna har inte visats upp där eller i några av mina övriga sociala kanaler:

jonas_kvarntrjarna jonna_kvarntjarnfiske_junior_kvarntjarn

Onsdag:

Vi gick till Kvarntjärn och fiskade. 3 km rakt upp på fjället från Lassebacken gick jag och mina föräldrar medan Jonas tog pappas sexhjuling med barnen. En jobbig promenad p.g.a. alla bromsar och hästflugor som bet oss på benen. Jag kliar fortfarande på betten. Sen ett par vackra timmars fiske innan ett oväntat åskoväder.

hagel_kvarntjarn

Säkert en timme tog vi skygg mot regn och blixtar i ett vindsjul innan vi gav upp och gick hem i störtskuren. Jag i Foppatofflor eftersom gympaskorna var dyngblöta, med iskallt vatten mellan tårna. Temperaturen hade droppat enormt och vi hittade till och med hagel längs vägen. Jag trodde det var grodägg, men det var stora iskulor. Tur att vi inte gått ut när de dundrade ner..

grillat_entrecote_jorm

Torsdag:

Jag startade min dag med 10 1-minutersintervaller längs byvägen. Tycker bäst om att springa i skogen, men det skulle varit för lerigt efter onsdagens regnoväder. Men även turen till Blåsjöfallet är en klassiker och med intervaller är en flackare väg fördel. Även den här dagen Snapchattade jag och la upp på ”My Story”. Tanken är framför allt att lägga upp min träning, men där hamnade även vår familjeutflykt till Brakkåfallet, lek och kvällens grillmiddag som du ser ovan.

Utomhusträning, Anna Lissjanis

Fredag:

Ännu en dag som startade med träning – TRX och gummiband vid gungställningen. Först hade jag tänkt cykla till Jormgymmet, men fick sug att träna utomhus och skulle iväg till Norge efteråt. Då är hemmaträning mer tidseffektivt. Sen bilade vi till Namsskoga Familjepark, ca 10 mil från Jorm, för en heldags lek vid åkattraktioner, klätterställningar, djur och grill. Jag är lagom road av att titta på instängda djur, men den här parken är faktiskt fin. Allt är utspritt i naturen så det blir inte lika skränigt som på Grönan, det går att ta med fika och grilla, och djuren verkar ha det bra i stora hängn.

Det här var första sommaren då vi besökt parken utan barnvagn och då alla hade nöje av utbudet. Stort. Det sägs att ”stora barn – stora bekymmer”, men jag tycker bara det blir enklare och roligare, som att samtliga kan glädjas åt samma saker. Bäst var en allinbana nedför fjället där vi åkte tre gånger och en galen struts.

jonna_namsskoga

Vill du se mer av vad jag gör vet du var du hittar mig. På Snapchat (Anna Lissjanis) och Instagram (@trendotraning) postar jag oftare. Trevlig helg!

4 kommentarer
  1. Den nya ”flugan” snapchat är himla så rolig!! Här har jag min dotter som är en suckande lärare till mig 🙂
    Alla små fina filmklipp, jag har tittat på dina. Det ser himla fint ut där uppe!
    Ha en trevlig semester!

  2. Jag följer dig på bloggen och instagram. Facebook tog jag bort på mobilen i måndags då jag tycker den tar längst tid och jag märker stor skillnad att jag inte använder mobilen lika mycket.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras