Trail running uppför Kvarntjärnsvägen

Rakt in i skogen från Lassebacken brukar jag springa. Någon kilometer uppför stigar längs pappas kalyta, hopp över bäcken och slutligen ut på den gamla vägen som vintertid är skoterled. Trail running, uppför, uppför, i leriga traktorspår, hopp på tuvor och ibland ett skutt över hästbajs efter grannarnas islandshästar.

Jag skulle nästan kunna blunda och springa så ingrodd i benmärgen den vägen sitter. Där jag tränade alla år jag bodde i Jorm och på senare år alla gånger vi är på besök. Så länge det inte regnat och är för geggigt förstås. Då är vändan längs byvägen bort till Blåsjöfallet en klassiker, liksom då jag vill åt en flackare löptur.
trail_running_traktorspar

Det ville jag inte igår. Vi har varit på resande fot i flera veckor nu och på platserna vi besökt, Turkiet, Åland och Kännåsen, har det varit ont om brantare vägar. Nu riktigt längtade jag efter backintervaller. Att explodera uppför och rulla utför, min favoritintervallform.

plupp_quarnstjarnvagenans_lop_quarntjarnholmtjarn_skylt

Och att få komma upp på fjället, helt ensam förutom några elaka knott att springa ifrån. 3 km upp till skylten mot de närmaste tjärnarna, Jorm och Gäddede – där jag vände.

Kroppen kändes stark. Benen hade återhämtat sig efter långpasset på Frösön med Elin och samarbetade med spänst uppför fjället. Då är det kul att springa, och utför flög jag.
lopning_trail_jorm12 vändor uppför en 100 meter lång backe längs vägen, sen hem till gården genom skogen igen. Totalt 9,5 km och en nöjd Anna, utan att ens behöva skrapa ihop till ”en jämn siffra”.

Minns du vägen där din glädje för löpning föddes? Om du som jag känner så? Låt oss vara lite nostalgiska en throw back Thursday som denna.

3 kommentarer
  1. Alltså jag blir lite väl känslosam ibland när jag tänker på min särskilda intervallbacke, intervallerna på löpbandet på mitt förra gym (och mitt första gym för den delen är det oxå) och mina långpass-vägar.
    Ibland tänker jag bara tillbaka på det om motivationen sjunker lite nån sekund.

    Men det är härligt, att ha flera platser och stunder som man kan plocka fram i huvudet och dessutom på vissa pass! 🙂

  2. What a fantastic resolution that will lead you happily off the beaten path this season. Although trail running is similar to running on the roads, there are some differences to make note of before you hit the trailhead.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras