En dag vid Jormsjön

Det blev en dag vid Jormsjön. Båten skulle läggas i, trätrallen ut, möblerna skrubbas och ved bäras in i båthuset. Saker mina föräldrar inte hunnit med innan vi kom. Eftersom de redan bor så lantligt man kan har de inte prioriterat någon sommarstuga, istället har det lilla båthuset ca 500 meter från gården blivit ett ställe att hänga på. En liknande plats att slappna av vid som vilket sommarställe som helst, bara att det inte finns några sovplatser (om du inte kurar inne i båthuset). Där du kan fiska från bryggan, ro långdrag, grilla korv och dricka kokkaffe.

jormsjon_fiskarjj_skrubbar_jormhh_bad_jormsjon16

Jonas tog sexhjulingen med barnen och fikat, pappa körde traktor, jag och mamma gick ner. Sen hjälptes vi åt med allt fix. Junior och Jonna skrubbade medan Hugo och Hampus smet undan för ett dopp i det 13° varma (kalla) vattnet. Tji fick dom! Själv skurade jag hellre än att förvandlas till istapp, men frampå eftermiddagen blev det riktigt varmt.

Regnskurarna drog bort, solen stekte på ordentligt och då allt var iordningställt slappade vi. Jonas fiskade, barnen gjorde upp en eld i kojan de brukar leka vid där nere, och så fikade vi.
jormsjon_grillakasa_jorm_sjon

En skön dag förutom ett par syskonfajter. Jag kan bli galen på dessa bråk om allt från färg på kåsan till vem som ska ha de röda arbetshandskarna med en kanin på när vi bär ved. Junior är extra känslig, har en stark vilja och blir arg så tårarna sprutar och han hörs genom hela byn. Det underlättar att vara flera vuxna som kan medla och som tur är blir de snabbt blir sams igen. Jag brukar sära på dem och hitta på något med den som är utanför/ledsen/arg, men ibland får de lösa sina konflikter själva.

Du som också har flera barn – hur löser du syskonfajterna? Alla tips är välkomna. Det blir extra mycket av den varan ju mer vi är tillsammans, som under semestern.

4 kommentarer
  1. Jadu, vi har tre små. Jag försöker att välja mina strider och ta några djupa andetag. Sen ibland delar vi på oss eller flyr hemmet. Och sen märker jag att när jag är mindre stressad har jag lättare att ta ”syskonbråk”. Och jag tycker att barnen kivar mindre när man är fri från vardagskarusellen.

    1. Sara – ja, vi får också välja att inte alltid lägga oss i & förstora upp vissa bråk. Och jag håller med om att tålamodet är större på semestern då vi inte är stressade, men om mina barn bråkar mindre vet jag inte..

      Hoppas ni får en härlig sommar, med & utan syskonkärlek 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras