Måndagslistan: GLASS – mina topp 5 sorter

Sommaren är grillmaten-, bären- och glassens årstid.

Den kalla maten lockar mer. Jag själv äter gärna ännu mer grönsaker, frukt och bär som har säsong i Sverige, samt mjölkprodukter. Riktigt varma dagar händer det att vi hoppar över lagad mat till lunch och äter yoghurt och mackor istället. Hela tillvaron är mer avslappnad och glass blir det också en hel del av. I Turkiet flera gånger om dagen, även för mammor, och där var en citron och en kolasort mina favoriter.

shoppingkorgTypsikt i matshoppingkorgen just nu.

Annars har jag några stående smaker som nog alltid kommer ligga kvar på topplistan, men jag har även testat några nya senaste tiden som placerat sig riktigt bra. Smaken är ju som alltid delad, men gillar du vanilj och choklad kommer du säkert tycka om samma sorter som jag.

Måndagslistan – 5 favoriter av glass

alvestaglass

1. Eko Himmelsk Röra från AlvestaGlass. Ekologisk smörkolaglass med himmelsk chokladsås. Till den behövs inget extra. Här har du allt i ett, inklusive en skön magkänsla då den bara innehåller naturliga och ekologiska ingredienser.

glass_jordgubbar

2. Vit Choklad från SIAglass. Vit chokladgräddglass med bitar av ännu mer vit choklad. För oss som gillar riktigt sött. Väldigt god och extra bra passar den till lite syrliga bär för att bryta av. Grym till sommarens jordgubbar.

3. Gräddnöt från Ottoglass. Ett måste för dig som befinner dig i Skånetrakten i sommar. Lokalt producerad, underbart gräddig och smakrik glass. Jag gillar ren vanilj, men även päron och den här varianten med nougat var smarriga. Smaker vi testade förra sommaren på Österlen.

glasstest

4. Ben & Jerry´s Cookie Dough. Eller Peanut Butter Cup, men kakdegsvarianten är ändå den jag aldrig tröttnar på. Just den krämiga glassen, rik på vanilj och ägg-smak, ihop med stora bitar av ogräddad kakdeg. Jag får aldrig nog av denna glass rent smakmässigt, även mentalt då den blivit min vinnande inför-tävlingsloppsuppladdning. Hittills har killarna Ben & Jerry aldrig svikit mig.

5. Kakdeg från SIAglass. Gräddglass med vaniljsmak, bitar av kakdeg och chokladbitar. En härmapa till min favorit ovan och som står sig riktigt bra i konkurrensen. Lite mindre kakdegsbitar bara, men framför allt – betydligt billigare. Som finsmakare står tycker jag ändå att originalet är snäppet bättre, både vaniljsmaken och kakdegsbitarna, men helt klart värd att finnas med på min topplista.

hugo_kladdkakaOch vilken glass som helst blir god i hop med kladdkaka, nougatsås, jordgubbar och andra söta gubbar.

Hur ser din glassiga lista ut? Någon god smak du vill rekommendera?

12 kommentarer
  1. Vi har samma smak!! 🙂
    Jag hittade en så god på Lidl, små bägare i tvåpack med smaken crunchy almond. Vaniljglass med mycket kolasås och typ kanderade mandlar!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras