Produktnyheter med mycket protein – hiss och diss

Som bloggare får jag hem mycket produktprover, men det händer även att jag köper nyheter själv. Av ren nyfikenhet. Och dumdristighet. Jag är den perfekta kunden som faller för ”limited edition”-produkter och annorlunda smaker, framtagna bara för att öka försäljningen en viss period. För det är kul att testa nytt, även om det ofta bara blir en gång – sen väljer jag oftast mina gamla favoriter igen.

Protein och proteinrika produkter är fortfarande supertrendigt, både i naturlig form och speciellt framtagen. Aningen överdrivet att tillsätta i naturligt proteinrika produkter kan jag tycka, de flesta får i sig tillräckligt med protein utan extra tillsatser. Tränar du hårt och vill öka i muskelmassa kan du däremot ha fördel av ett något ökat intag, vilket inte brukar vara så svårt att få i sig i dagens stora utbud av produkter.

Själv äter jag mest protein i form av ägg, kött, fisk, fågel, quorn, proteinpulver, havregryn, keso eller naturell kvarg, men bara under senaste veckan har jag köpt två smaksatta nyheter. En ljuvligt god och en vidrigt äcklig.

proteinprodukter

Diss ⇒

Lindahls Kvarg Crazy cola. Hur lättlurad kan jag vara. Vem som helst förstår på burkens textfärg att det är smak av Coca Cola – inte smörkola som jag hoppades på. Den här var verkligen oätbar och går inte ens att smaksätta själv. För vad passar till Cola? Inte kakao, kanel, bär eller frukt i alla fall.

⇐ Hiss

Proteinpudding Lemon Cheesecake. Underbar på min chiapudding ihop med färska jordgubbar, körsbär, nötter och frön. Som en sommartårta med lemoncurd. Rekommenderas varmt till sommarens snabbfixade mellanmål, ja till och med som efterrätt så god den var.

korsbar_jordg

Mer om protein

» När kosttillskott kan vara bra (och inte).

» Om hur mycket protein du behöver + proteinrika mellanmålstips.

» Chocolate Protein Ice Cream Dream.

6 kommentarer
 1. Älskar också propuden men är lite skrämd av innehållsförteckningen- vad tycker du om den? Jag äter den gärna varje dag men funderar på om det verkligen är så bra?…

  1. Anna – den innehåller visserligen sötningsmedel och stabiliseringsmedel, men jämför du med t.ex. en vanlig falukorv är det inte mer konstigheter i. Jag äter inte den här typen av produkter dagligen, men tror inte det skulle göra någon skada eftersom jag äter så bra annan mat.

   Jag tänker att om jag äter 80% ren mat, bra råvaror med mycket eko och närproducerat, är det inte någon fara att äta resterade 20% ”skräp” om jag så vill. Och är en Proteinpudding det värsta är det verkligen inget att oroa sig för i jämförelse med att röka, dricka sprit eller ännu värre saker. Så njut du om du också gillar Proteinpudding 🙂

 2. Alltså jag bara älskar ProPud!!! Smakade Creamy Hazelnut igår, tillsammans med jordgubbar, vaniljglass och chokladsås 😋 Balansen vet ni 😉
  Cheesecake- smaken var kanon och Blueberry-muffin står i kylen redo för att smakas 👍
  Kan rekommendera ProPud i smoothie-form oxå, chokladen är magisk 👍

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras