8 smultronställen i Stockholm sommartid – tips från heta bloggare

Jag är nöjd med att ha fått inleda semestern med garanterat sol och bad utomlands, men annars trivs jag hemma i Sverige om sommaren. Sällan blir det för varmt så att det blir jobbigt. Det går att njuta av solen mer när luften är svalare och vädret växlar mycket, något som öppnar upp för att göra andra saker än att bara bada och sola.

Vi är mestadels bortresta eftersom lägenheten känns ännu trängre med 4 sommarlovslediga barn, men i början och en eller två av de sista semesterveckorna brukar vi vilja landa här hemma i Stockholm. Ta tillvara på närheten till aktiviteter, nöjen och fina platser.

Mitt smultronställe här kan du läsa nedan, men jag har även frågat 7 andra heta bloggare om deras bästa favoritplatser i Stockholm sommartid. Som en liten guide till dig som besöker stan eller precis som jag – är hemmakär men gillar en utflykt då och då.

Smultronställen i Stockholm sommartid – 8 bloggare tipsar

ulriksdalsslott

1. Ulriksdals Slottsträdgård

Handelsträdgården är verkligen himmelriket för alla som gillar blommor och plantering. Jag skulle snabbt kunna spendera hela föräldrarpenningen på vackra krukor och spännande växter för här finns ALLT!

För barn som tröttar på föräldrar som botaniserar finns det en studsmatta, gungor, rutschkana och en hönsgård. Den fina pergolan som vi ligger i har används till bröllop och står mitt i potatislandet. Och om du blir sugen på något att äta så finns det ett mysigt cafe med en mycket populär vegetarisk buffe.

/Maria Jonasson – MiaShopping

2. Lilla Essingen

Där finns trevliga fik och restauranger och en väldigt bra lekpark. Promenera eller spring runt ön och sedan över till Stora Essingen och vidare över bron till Alvik och längs med vattnet i skogen mot Bromma för en svårslagen natur- och träningsupplevelse. Stockholm sedd från den allra bästa sidan.

/Caroline Nilsson – Gymglam

långholmen2-2

3. Långholmen

Mitt bästa smultronställe i Stockholm är att springa runt Långholmen – det är som att springa stig (blandat med grusväg) mitt i Stockholm. Stanna till på en klippa och blicka ut över Stockholm och känn hur du både är mitt i naturen – och mitt i stan. Ta ett dopp i havet efteråt.

/Sara Rönne – Träningsglädje

4. Upplandsleden

Att ta tåget till Barkarby, haka på Upplandsledens ”svans” och springa hela vägen till Kallhäll. Eller åka till Görvälns slott och gå ut till klipporna man ser till höger från den vita bryggan- går en stig dit. Så fint att bada där!

/Ann-Sofie Forsmark – Runnerslove

fafangan

5. Fåfängan

Fåfängan på Södermalm. Det är ett mysigt ställe dit man får ta sig via en lång trappa uppför. Men det är väl värt mödan eftersom man har en härlig utsikt över hela Stockholm när man har kommit upp. Älskar utsikten därifrån! Inne i restaurangen går det att äta god mat och jag minns deras efterrättsbuffé som himmelskt god.

/Karin Axelsson – Fitness & Hälsa

6. Hagaparken

Det är nära hem och det perfekta stället för mig när jag behöver en paus från storstaden, vill andas frisk luft och sträcka ut benen på en löprunda. Antingen blir det ett kortare snabbare pass runt slottet eller så blir det långpass runt Brunnsviken.

/Terese Alvén – Spark i baken

lopning_terese_djurg-5

7. Stockholms vatten

En av mina sommarfavoriter i Stockholm är närheten till vatten och skärgården. Från den korta Gröna Lunds-färjan till dagsturer i yttre skärgården, det är alltid lätt att få vinden i håret och aningar av saltdoft i nosen i Stockholm sommartid!

/Linda Hörnfeldt – LaLinda

kampan_ben

8. Kampemetsbadet

Eller Gärdet över lag. Badet är sällan knökfullt, har en stor bassäng för att simma längder eller leka i, samt mindre för små barn. Dessutom får du tillträde till ett helt ok gym när du löser inträde, till bastu, lekställningar och det finns en kiosk med grill och glass.

Precis bortom staketet hittar du även ett fint utomhusgym, beach volley-planer, fotbollsplaner och Djurgårdens promenadslinga. Och mitt emot Kampan en omtyckt restaurang, Funkalistic, och SATS Gärdet där jag brukar träna.

Gärdet och ”Kampan” är min älskade, gröna oas. Ett sommarland nära stadspulsen.

/Anna Lissjanis – Trend o träning

junior_lissjanis_kampanI måndags var det premiär för oss på Kampan. Men inte sista. Jag tänker hänga där så mycket som möjligt med barnen i sommar och köpte säsongskort.

Har du något smultronställe i sommar-Stockholm? Hjälp mig gärna och komplettera till listan.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras