Effektiva träningspass – 2 tränande träningsinstruktörer tipsar

Vill du generera energi och glädje till andra är det bra att börja med dig själv.

Varken Milla eller jag är här på Kaya Side för vår egen tränings skull, Apollos gäster och våra egna familjer kommer först, men när det passar kör vi även ett pass för oss själva. Det går mycket av rutin för mig att träna på morgonen och en halvtimme innan vi leder dagens första Frisk & Stark Familj-pass räcker bra. Dagarna är fullspäckade av planerade och spontana aktiviteter, så det är längre pass får vänta. Syftet är framför allt att underhålla och få en stund att bara fokusera på sig själv. Det ger hjärnan en nystart och endorfiner att ge till de jag har kring mig, och ju kortare tid jag har på mig – ju mer effektiva träningspass blir det ofta.

Ett par mornar har vi styrketränat i hotellgymmet. Det är inte stort, men helt ok med både hantlar, kettlebells, stänger, bollar, smittmaskin och konditionsmaskiner. Vi har även sprungit en runda runt en liten sjö intill hotellet. Tidigt för att inte vara ute i den mest stekande värmen och bara ca 40 minuter, men det är ändå tillräckligt för att svettas floder. Skönt sätt att underhålla löpbenen och att få en ostörd pratstund med Milla. En till löpmorgon har vi inplanerad, kanske med inslag av korta intervaller.

Den här veckan har jag ingen inspirationsfilm till dagens fredagsfys, men istället ger jag och Milla våra tips på hur vi själva brukar köra för att få effektiv träning på kort tid – både vid styrketräning och konditionsträning.

Styrketräning:

Milla tipsar:
När jag bara har en halvtimme på mig brukar jag höja intensiteten med övningar som boxjump, burpees eller kettlebellsvingar blandat med rena styrketräningsövningar. Perfekt om du inte hinner träna så ofta och både vill ha en pulshöjande och styrkeköande effekt.

Anna tipsar:
Superset är mitt bästa sätt för att både bli starkare och få muskeluppbyggande effekt med fler repetitioner. Att köra en tung basövning, t.ex. utfallsgång som på bilden först och direkt efter en lättare komplementsövning, som hantellyft åt sidan eller lårcurl på boll om du kör ett pass med fokus på underkroppen.

millaakerlund_annalissjanis_springer

Konditionsträning

Anna och Milla tipsar:
Backintervaller är fantastiskt bra, oavsett typ av konditionsträning. Funkar vid löpning, cykling, simning och även gång. Här är backintervaller vårt absolut bästa sätt att få upp pulsen snabbt utan att behöva ge dig ut en lång sträcka. Du behöver bara leta upp en längre backe att springa, cykla eller gå raskt upp för, t.ex. 10 gånger. I vatten är det svårt att hitta bra backar, men när du simmar kan du spurta en längd i basängen för att ta det lugnt nästa o.s.v. tills du totalt kört 10 längder det snabbaste du har. Bra konditionsröjande effekt på kortare tid.

Hur gör du för att få effektiv träning på kort tid?

Fin fredagsfys friends!

2 kommentarer
  1. Jag gillar när jag har tidspress och ”måste” sätta ihop ett kort effektivt och svettigt pass. Jag kör ofta tre övningar i block och vilar typ inte utan kombinerar isf prehab/Styrka och pulshöjare. Kul och smart sätt att träna! Anna, jag skulle bli så tacksam om du kan du ge tips på dina bästa frukostställen ute i centrala Stockholm för en tillfällig besökare?! Bufféer är att föredra 😉 Tack för din inspirerande blogg! Med vänlig hälsning/Annica

    1. Annica – jag håller med. Lite stress är positivt ibland.

      Absolut! Jag är sällan ute & äter frukost men ska absolut tänka på höra mig för. Tänkte faktiskt skriva lite om mina smultronställen i Stockholm sommartid. Tack för att du påminner mig! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras