Topp 3 träningspass för barnen vid Frisk & Stark Familj

En minut på solstolen så har barnen badbyxorna fulla av myror.

Jag kan tycka det är skönt att ligga där och vila en stund, med de är inte långa med fyra energiska barn omkring sig. Hugo och Hampus kan själva gå och bada, spela fotboll, pingis och annat, men tvillingarna får vi hänga med överallt. För det mesta inga problem eftersom jag och Jonas också blir rastlösa av att ligga still för länge, men ibland prövande att alltid ha de små runt benen – hur mycket än resan är för att vara tillsammans.

Vi turas om att gå och träna, ligga en stund i solen, och det är även där Frisk & Stark Familj kommer in. Att jag, Milla och Jonas ger både barnen och deras föräldrar ny energi och ork. Jagar bort lite myror från barnen och ger dem till de vuxna istället. För ofta har de små ett överskott och de vuxna får ett underskott av energi. Att både få det härliga med sol, bad, god mat och samtidigt dela rörelseglädje och endorfiner gör semestern ännu mer njutningsfull.

Topp 3 träningspass för barnen vid Frisk & Stark Familj

minifys_side

MiniFys

Att hoppa över och krypa under bockar, springa slalom vid konor och göra ”följa John-hopp” i stege – barnen älskar det. Dessutom är Jonas den perfekta lekledaren med stor kunskap och erfarenhet av att utbilda vuxna inom träning, men en förmåga att lägga sig på samma nivå som barnens spralliga lekfullhet.

getoutfamily_side

Get OUT to workOUT family

Passet för både vuxna och barn där vi tydligt ser hur roligt barnen tycker det är när föräldrarna göra samma sak som dem. Att de kämpar tillsammans, samtidigt som alla utmanas på deras egen nivå. Jag och Milla är samspelta och rutinerade på våra Get OUT-pass vid det här laget och kan lägga all fokus på deltagarna. Ge dem personligt anpassade övningar och pepp. Här hittar du fler bilder och samtliga övningar från Get OUT to workOUT family.

bollspel_side

Bollspel

Kasta ut en boll och barnen är nöjda, det behövs sällan något arrangerat, men vi kör även bollekar och övningar så att alla åldrar och nivåer får sitt. Dribblar mellan konor, övar på att sparka straffar och gör specifika stärkande rörelser för bollsportare.

minifys_jonas_hand

Vi alla föds med ett naturligt rörelsebehov som sedan växer eller minskar beroende på hur vi lever och stimulerar det. För barnen är det vanligare att vara i rörelse än att sitta still, medan vi vuxna allt mer anpassar oss till ett mer bekvämt liv. Men alla mår bra av rörelse och barnen älskar verkligen när vuxna hänger med i samma tempo som dem. Här är glassen gratis och prylar billiga att köpa till våra små, men det bästa vi kan ge dem är en bra grund av hälsa och gemenskap.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras