RENSA dig till ett lättare löpsteg

Att fylla på och fylla på tills kläderna står dig upp i halsen och rasar ut när du öppnar garderoben.

”Att du kan köra på så målmedvetet med träningen och annat… Hur håller du dig motiverad till det med alla barn och projekt”. Ord jag ibland fått höra, men som alltid – ingen lever ett perfekt liv. Det finns ofta ett ”troll i garderoben”. Eller för mycket prylar.

Jag är en sådan som samlar på mig kläder och saker som ”bär på minnen, jag kanske behöver någon gång eller kan ge bort”. Men egentligen mår jag inte bra av kaos och överflöd. Att knappt få igen lådorna, inte hitta det jag söker (som alltid är vissa favoritplagg/nya plagg) och bara tanken på att ”jag MÅSTE ta tag i det här snart” stressar mig.

jj_kladhog

Men en lördag då mannen jobbade, storkillarna spelade fotboll och tvillingarna lekte runt med varandra och grannarna, då bara bestämde jag mig. ”Nu jäklar gör jag det!”. Medan andra utmanade sig själva med att springa Stockholm Marathon utmanade jag mig med stor garderobsrensning, samtidigt som jag packade till eftermiddagens resa till Turkiet. Två proppfulla sopsäckar blev det som jag ska skänka till någon välgörenhetsorganisation. Har du något tips på en i Stockholmstrakten?

Nu är allt i sin ordning och resväskan packad, ännu en sak jag drar mig för, och även den bara med det absolut nödvändigaste. Det känns lite lättare att andas. Precis samma ”yes, I did it”-känsla som efter någon annan typ av utmaning du äntligen tagit dig för, och ett lugn i själen av mindre stök. Omgivningen påverkar vår hälsa mer än vi anar och kanske är det därför jag mår så bra på semestern då det är mindre saker och kläder att välja mellan?

En ny sak in, en annan sak ut ska bli min nya goda vana. Att släppa taget om gamla kläder och prylar för att kunna leva lite lättare just nu och ta in framtiden.

ans_picknick16

Efter rensning och packning firade jag och tvillingarna med en skön stund i parken. Gungade, fikade och runt oss surrade helikoptrar som övervakade Stockholm Marathon. Märkligt nog hade det varit mentalt lättare att ställa mig på startlinjen än ta tag i rensningen, så jag känner mig riktigt nöjd med helgens prestation.

Och nästa belöning blir en vecka med Frisk & Stark Familj på Kaya Side i Turkiet. I eftermiddag går flyget, men innan dess en lätt löptur ihop med Jennie. Lätt som i att jag hittade löpkläderna utan att först riva ut halva garderobens innehåll, som i avstressade resnerver då väskan redan är packad och som i en inre målbild av lätta steg i solen ihop med min vän. Följd av en efterlängtad resa, tjohooo!

hopp_trappaÄr du en samlare?

4 kommentarer
  1. Jag har varit lite av en samlare men är numera en rensare. Och ju mer jag rensat desto mer vågar jag rensa. Och desto mer energi frigörs. Böckerna ”Rensa i röran med feng shui” och ”Konsten att städa” har varit bra stöd och ögonöppnare…

  2. Kanske inte det som ger bäst karma, men jag brukar lämna in kassar till H&M som jag får rabattkuponger för. Rensar regelbundet och lämnar även in utslitna lakan och handdukar så jag har fler kuponger än jag lyckas handla för, trots attan handlar de mesta av mina kläder där inklusive träningskläder (har inte en sån budget att jag har råd med dyra märkeskläder).

    Tycker för övrigt att det är så befriande med dig och din blogg för att du både tränar löpning och styrketräning. Annars verkar folk välja styrketräning eller kondition och förkasta det de inte tränar själva. Jag vill inte välja för jag gillar både och (och tycker att jag behöver både och). Så himla bra att du i din blogg visar att man inte behöver välja, utan att det går alldeles utmärkt av kombinera! 😃

    1. Jaha, det visste jag inte att man kunde. Men ja, väldigt befriande att göra sig av med onödiga kläder & prylar.

      Vad kul att höra att du gillar variationen av träning jag skriver om. Jag tycker man ska köra det som man trivs med, men att kroppen mår bra av allsidig träning är ett faktum 😊

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras