Starka kvinnor – lista med länkkärlek ♥

Det var ju morsdag i söndags och jag blev firad med kramar, svärmor hade bakat tårta och barnen ritat söta teckningar. Dessutom hade jag själv firat min mammaroll med en fin morsdagspresent för kropp och själ på fjället. För om jag ska orka vara en mitt bästa jag, som mamma, kvinna och medmänniska, behöver jag stunder då jag får ta hand om bara mig själv.

Jag är van vid att själv förse mig med det jag saknar i livet, älskar att sträva mot mina drömmar och får en enorm kick om jag lyckas. Är i grunden nöjd, men strävar ändå alltid framåt. Men jag har även lärt mig att samarbeta med andra som kompletterar mig. Att gemenskap och delad glädje ger mer än att stå ensam på en topp.

Igår drabbades jag av en så stark kärlek och insikt över hur lycklig jag är att få omge mig med så många starka kvinnor. Även om jag inte är någon extrem feminist är det ändå tjejer jag imponeras och inspireras mest av. För trots att det är 2016 får vi ofta kämpa hårdare än männen. Kvinnor som ofta har störst ansvar för hemmet, som sitter på fantastisk kompetens men många gånger inte har samma självförtroende som männen. Eller inte får samma positiva mottagande av omgivningen och på arbetsmarknaden. Som inte har samma biologiskt fysiska förutsättningar för prestation. Som förväntas vara attraktiva, duktiga och rätta sig i ledet.

Ok. Jag är nog feminist. Och allt det jag listade ovan visar så många av de tjejer jag känner och umgås med motsatsen till. Med en vilja och målmedvetenhet av stål trycker de undan tvivel och plockar fram styrkor inom sig. Struntar i Jante eller visar sin styrka på andra sätt. Genom att våga vara sig själva. Vågar visa sig svaga och be om hjälp.

Här en lista på några av de jag har i min närhet, tänker lite extra på och här vill ge en liten beundrande kärleksförklaring.

Starka kvinnor i min närhet

Milla. Som både jobbar som anställd och följer sin dröm med att jobba som PT. Som varit utbränd men verkligen tagit tag i det med mindfulness, att flytta från stan och sänka kraven. Som ser det viktiga i livet. Natten till tisdags har hennes son brutit armbågen och opererats. Han kan därför inte resa med oss till Turkiet på söndag där vi leder Frisk & Stark Familj, men Milla åker med sin äldre son och ser till det positiva. Tacksam över det hon har och att det inte var värre än en arm.

Caroline. En beundransvärd entreprenör som skriver träningssajterna Mammaiform och GymGlam, utvecklar träningsapparna Poworkout, 17 minuter och barndansapparna Piratsessan som mina barn älskar. Och bakom den strukturerade affärskvinnan finns en jordnära, varm och mysig Norrlänning. Hon som haffade mig till illustratör och medförfattare av barnboken om Dante. Igår förberedde jag det sista inför vårt boksigneringsevent på NK Bokhandel på torsdag kl. 16-18. Det ska bli så roligt och du är välkommen!

jennie_annalissjanis_lop

Jennie. En av mina nyaste vänner som jag är så glad att ha sprungit på. Och nu ofta med. Jag har saknat mer spontan tid ihop med vänner, svårt i ett fullbokat liv med 4 barn – lika uppbokade de, men inget är omöjligt. Nu skickar vi sms och springer ihop när det passar oss båda, igår morse backintervaller. En stark tjej, både som löpare och människa. En timme ihop ger mig så mycket kraft.

Kattis. Min äldsta vän av de alla. Som just nu har det väldigt tufft med sin son som fått diabetes. Som vågar visa sig svag och be om hjälp, något jag tycker är en enorm styrka i sig. Med 80 mils avstånd är det ibland frustrerande. Jag kan inte göra mer än att lyssna/skriva, men har i alla fall sponsrat henne med träningskläder. Av det elastiska tyget syr Kattis hållare till diabetespumpen och jag är så glad att mina gamla kläder kommer till nytta. I sommar ses vi igen och jag längtar.

Terese. Ännu en relativt nyvunnen vän och löparkompis. Bekanta har vi varit länge och Terese har alltid varit en stor förebild som bloggare, men nu har vi lärt känna varandra mer personligen. Tjejen som genom sin bok gett så många stöd och mod att ta tag i sina ätstörningar. Att våga öppna sig är otroligt starkt och jag vet själv hur svårt det är med den bakgrunden i vår bransch. För kan du träna och äta nyttigt även om du haft en ätstörning? Att alltid bli bedömd är jobbigt, men Terese är verkligen en fantastisk förebild.

♥ Min mamma. Som lämnade tryggheten och sin släkt i Skåne för att flytta till världens ände, Jormvattnet, för ca 32 år sen. Som inte hade det så fett i början, renoverade, sydde kläder till mig och mina syskon och tog de jobb som fanns. Som alltid kämpat för sin familj och att vi ska ha det bästa. Nu vet jag hur svårt det är att vara mamma vilket får mig att förstå och beundra henne ännu mer.

♥ Min dotter. 5 år och redan så stark vilja och tålighet med 3 busiga bröder. Av Junior och Jonna är det hon som har makten, inte den fysiska eftersom hon är mycket mindre än honom, men tack vare sin envishet och fantasi. Samtidigt så omtänksam och stor glädjespridare. Bara det kommer ta henne långt, för ödmjukhet och en positiv inställning är guld värd.

dante_jonna_dansHär har vi både Dante, Jonna och Caroline som Piratsessan på TVn. Jag är så glad och stolt över dem alla tre.

♥ MASSOR av andra vänner och bekanta. T.ex.

Betty som också byggt sitt drömjobb med eget gym och sprider fina värderingar på Instagram @bettywassenius.
Ann-Sofie som startat tjejmarathon och är en av de sundaste jag vet. Hälsosam utan att krångel.
Linda som byggt upp det framgångsrika Better Bloggers, i helgen med ett eget event som jag tyvärr missade. En tjej jag träffat genom min syster och följt från idé till ett företaget som ger oss bloggare massor av stöd och kunskap.
Helena som vandrat 3000 km på Nya Zeeland till förmån för Cancerfonden. Godhjärtad och stark redan innan detta stordåd, det vet jag av vår vänskap via sociala medier och löpdejter. Hon om någon bevisar vilken otrolig kapacitet vi människor besitter, fysisk men ännu mer mental.

annalissjanis_lop_tradEfter en trött måndag med tidig kväll fick jag en energisk tisdag. Mycket tack vare Jennie´s sms som gav mig löpsällskap och omgivningen. Lill-Jansskogen är så vacker nu och matchade mig perfekt med sina lila midsommarblomster.

♥ Alla andra kvinnor, inklusive mig själv och du som läser. Istället för att konkurrera vinner vi på att ge varandra kraft och inspiration på olika sätt, fysiskt och mentalt. Peppa varandra att våga, inte bara att sträva mot olika mål, utan att stå upp för oss själva på samma sätt som för andra. Vara nöjda och ibland svaga.

Enligt mig sitter styrka inte i stora muskler och prestation. Det sitter i drivkraft, mod och att våga vara sig själv.

10 kommentarer
  1. TACK Anna, vilka fina ord om alla, blev alldeles tårögd när jag läste om framför allt Mamma och Jonna. Tycker du ska skriva upp dig själv på listan också, du platsar där med. Stor kram och så ses vi i morgon. /Caroline

  2. Tack starka kvinna!! ❤️
    Hoppas ingen tolkar ovan som att jag bara lämnar min son och drar… Pappan har tagit föräldraledigt och de ska ha en lyxvecka hemma med bilfärjor och polismuseum 😉
    Kram och ser fram emot Frisk och Stark Familj nu!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras