Vilken färg passar din träningstyp?

Sommaren är tillbaka i Stockholm vilket automatiskt får mig att välja kläder i glada färger.

Lysande solgult och cerise som på bilderna från i fredags, eller himmelsblått som igår. Blått har alltid varit min favoritfärg, ända sen jag var liten. Kanske för att jag då ville vara en pojke och tyckte att blått var just en pojkfärg, eller att jag redan då drogs till dem p.g.a. min personlighet?

”Målmedveten, planerad, noggrann. Väljer du färgen blå är du en analytiker! Träningsmänniskor som väljer blått har ofta ett noggrant träningsschema och är angelägna om att arbeta mot specifika mål och metoder, t.ex. avstånd och intervaller. De som väljer blått sägs spendera lika mycket tid på att planera sina träningspass som de faktiskt tränar.”

hantellyft_annalissjanisTräningkläder: Linne – Salomon, sport-bh – Casall, tights – CRAFT, strumpor – Gococo, skor – Merrell.

Detta stämmer väldigt mycket in på mig, även om jag gillar att träna lika mycket som att planera och föredrar andra färger också. Gul t.ex., som inte fanns med i den färganalys jag fick hem i ett pressmail från TomTom förra veckan. De använder den här färgkartan på sina klockarmband för att matcha olika personligheter. Kanske kan färger hjälpa oss att prestera bättre?

FÄRGPERSONLIGHETSDRAGPERSONLIGHETSDRAG INOM SPORT
ROSALugn Förstående StöttandeTräningsmänniskor som väljer rosa kläder bidrar med en lugnande energi och är bra att ha vid sin sida vid t.ex. längre lopp eller utmaningar eftersom de har en lugnande inverkan på nerverna.
BLÅTTMålmedveten Planerad NoggrannVäljer du färgen blå är du en analytiker! Träningsmänniskor som väljer blått har ofta ett noggrant träningsschema och är angelägna om att arbeta mot specifika mål och metoder, t.ex. avstånd och intervaller. De som väljer blått sägs spendera lika mycket tid på att planera sina träningspass som de faktiskt tränar.
GRÖNTOmtänksam Tålmodig UppmuntrandePålitligLetar du efter en träningspartner? Välj då en partner som är förtjust i grönt. De kommer att ge dig det stöd du behöver för att hålla dig till din träningsplan.
VITTSansad Hoppfull Mental styrkaLugnande och hälsosamma är även de träningsmänniskor som väljer vitt. De håller garanterat lugnet genom hårda träningspass. De har en god mental förmåga som även kan smitta av sig på andra i sin omgivning.
RÖTTStark Offensiv UtåtriktadVälj rött för att komma framåt! Träningsmänniskor som väljer rött kommer sannolikt att ha ett mer intensivt träningspass.
SVARTAuktoritär Kraftfull StabilSvart är förknippat med styrka och intelligens. Träningsmänniskor som bär svart är ofta ledare och gillar att ha kontroll över var och hur de utövar sin träning. Svart är den perfekta färgen för dig som leder träningsgrupper.

Jag tycker psykologi och allt som hjälper oss att förstå vårt sätt att vara, välja och uttrycka oss på är superintressant. Håller du med?

Stämmer din favoritfärg lika bra in på din personlighet?

6 kommentarer
  1. Eftersom jag är lila och gärna tränar i lila borde jag vara en blandning av blått och rött? 🙂 Fast det där med noggrann och planerad vette sjutton. Träningen blir ju av i alla fall… 🙂

  2. Haha, det här var ju askul. På jobbet som fysioterapeut har vi blå tröjor och byxor, skönt ändå om det förmedlar att vi är noggranna och analytiska och planerar våra patienters träningsupplägg väl. Vilket såklart stämmer, haha. Privat väljer jag grönt och svart, vilken enligt tabellen också står för saker jag kan identifiera mig med.
    Vilket roligt inlägg!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras