Unnartisdag

Att prioritera dig själv och njuta av det du har kring dig.

I perioder är jag väldigt dålig på att unna mig extra lyx i tillvaron, utöver min träning och småsaker som en stund i soffan om kvällarna. Jag menar inte att mitt liv är en plåga i vanliga fall, men att jag inte tar mig tid eller lägger pengar på mig själv när det gäller saker som inte redan ingår i rutinerna.

Men nu har det vänt. Stressen börjar lägga sig. Trots att det är i de hektiska perioderna jag egentligen skulle ha störst nytta av avkoppling är det nu, när saker och ting lugnat ner sig, som jag unnar mig den. Nej, alla handlingar är inte logiska. Nu känner jag mig i alla fall tillräckligt avslappnad för att unna mig och att fira.

Den här tisdagen har jag…

» Sovit för lite under natten men vägt upp det med att inte stressa. Satt lite extra länge med min chiapudding med jordgubbar, kvarg och tekoppen på morgonen. Så länge att det till slut var Junior och Jonna som tjatade på MIG att vi skulle gå till förskolan. Långsamma sommarfrukostar som sagt.

Chiapudding med jordgubbar, kvarg och kokos /Anna Lissjanis

» Styrketränat utan att kolla på klockan en endaste gång. Pratat med bekanta på gymmet och…

» Tagit en liten omväg hem för att promenera i solen och lyssna på musik. Vardagsmotion som jag annars inte får naturligt dagar jag inte cyklar till skolan, men som egentligen är minst lika viktiga för hälsan som att ”träna 3 gånger i veckan”. Utöver träningen och på eftermiddagarna när barnen kommit hem, är jag mest stillasittande och ganska bekväm av mig, men att röra på sig lite och ofta ska bli mitt nya hälsomål framöver. 3 x 10 minuters promenerande om dagen är en lagom riktlinje dagar jag inte är aktiv på andra sätt och på semestern kommer det naturligt.

Läs gärna mer om det på Ann-Sofie Forsmarks´s geniala blogg, och hos mig 7 tips för mer vardagsmotion.

» Gått på salong och fått ögonbryn och ögonfransar färgade och plockade. En halvtimme att slappna av fullkomligt och näst intill somna samtidigt som jag blivit piffad med stående sommar-make up.

» Finjustera och skickat in sista skoluppgiften för terminen på Nackademin. Därmed går jag nu officiellt på sommarlov. Jippi yeay!

gardet_var2016

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras