Livet från fredag till söndag

Regniga söndagar kan ibland vara bättre än soliga.

I alla fall med en uppbokad vecka framför sig. Det känns liksom mer rätt att hänga kvar vid frukostbordet extra länge, pysa runt i mysbrallor omgiven av lekande barn hela dagen, och få ordning på strukturen inför kommande skol- och arbetsvecka. Samtidigt blir det snabbt stökigt på 90 kvm med många barn och jag ser fram emot kommande vecka, men även lite bakåt på det som kallas helg.

Fredag

Egentligen går jag runt med fredagskänsla hela tiden nu när det är så nära till semestern, men visst är det runt klockan 15 på fredagarna som den officiella helgen börjar? Den dagen hade jag och Caroline plåtat pressbilder till vår barnbok, ett glädjeämne som gav mig energi. Jag hämtade tvillingarna extra tidigt och stannade kvar i parken en stund.

Sen hem för att steka köttfärs till typiskt Svensson-fredagsmiddag, tacos, samtidigt som vi sjöng för fulla muggar. Just nu tränar Jonna och Junior för fullt inför sommaravslutningen på förskolan, bl.a. på låten ”Jag vill ha en egen måne” med Ted Gärdestad som går på repeat här hemma.

hugo_kladdkaka

Fredagsmys. Ett laddat ord för vissa, medan jag själv inte tycker det är bra med så mycket mys som möjligt. Jag gör ingen skillnad på veckordagar, äter gott och tänder ljus varje kväll, bara att det finns ett etablerat ord för just fredagar. Sen får vi själva styra om det ska förknippas med socker och skräpmat, något vi också äter ofta just denna kväll, men inte alltid.

Ätande över lag är laddat och något alla har olika åsikter om. Här skrev jag lite om min syn på saken och om missuppfattningar många har om kost, men jag tycker kort och gott att alla får hitta det sätt att äta på som de mår bäst av. Och inte dömma andra efter hur de äter.

Hur som helst, den här fredagskvällen hyrde vi en läskig film på Netflix som jag inte minns namnet på (…ön någonting), åt glass och överbliven kladdkaka från frysen. Smarrigt och samtidigt lättsmälta kolhydrater som uppladdning i ett inför supertidigt löpning dagen efter.

annalissjanis_lopn_craftss16

Lördag

Jag och Terese sprang, Jonas jobbade och mina föräldrar hälsade på. De är i stan över helgen och bor min syster som har större plats. Tanken var att lilla Ella skulle ha 1-årskalas idag, samma dag som även min mamma fyller år, men storebror Hjalmar är magsjuk så det blev inställt. Tråkigt, men vi fick i alla fall en stund ihop igår och i morgon ska de vara hos oss hela dagen. Tvillingarna får vara lediga från förskolan och ha lyxig mormor- och morfartid medan vi övriga är på skolan/jobbar.

Annars var vi mest inne hela lördagen förutom Hugo och Hampus fortbollsmatcher och en promenad till leksaksbutiken i Fältöversten. Junior och Jonna fyller 5 år om en vecka och ska ha maskeradkalas. Inför det inhandlades en hulken- och en älv-dräkt som de lekte med hela eftermiddagen. En lek som fortsatte idag och då ville även Junior ha klänning (översta bilden ♥).

eurovision2016

På kvällen landade vi (precis som majoriteten av mänskligheten) i soffan framför Eurovision Song Contest. Själv är jag måttligt intresserad men ville i alla fall se coola Frans. Ingen schlagerlåt, ”If I were sorry” är för bra för att vara det, men helt klart bäst av de tävlande jag såg. Tröttheten slog till som en smäll och jag orkade inte se de sista tävlingsbidragen och omröstningen.

frukost_jj_16

Söndag

Sov så länge jag kunde, bloggade och dukade sen upp till långfrukost för mig och barnen. Jonas jobbar fortfarande med sin utbildning, men vi andra har kunnat ta det lugnt. Hugo och Hampus fotbollsmatcher började först vid lunch, och efter frukost bakade vi chia- och nyponbröd av en mix från Risenta. Oväntat gott.

risenta_nyponbrod

Sen har dagen fortsatt i samma lunk. Jag har vattnat Hampus söta och snart överbevuxna plantage av krasse, solros och äppelträd, tvättat kläder, badat av de små och skrivit listor. Resultatet av sistnämnda kommer du få se i morgon bitti. Som kontrollmänniska är alltid så skönt att ha struktur, det hjälper mot stress i vårt fullspäckade vardagsschema.

krasse

Efter den här hemmahelgen känner jag mig ändå inte direkt utvilad. Med alla barn och deras kompisar blir det ganska stimmigt stundtals och massor av mat att fixa, så jag ser riktigt fram emot att gå till skolan i morgon. Älskar mina barn och att hänga med dem en hel helg, men ofta är det lugnare bland vuxna. Jag hinner tänka till punkt. Dessutom ser jag fram emot att ha mina föräldrar på middagsbesök efter skolan.

4 kommentarer
  1. Vad roligt att läsa så detaljerat om din helg! Ni verkar ha det mysigt i er familj med mycket gemenskap och kärlek. Känner dock igen mig i att helgerna inte blir tid för återhämtning i den utsträckning man behöver när barnen och deras vänner är inblandade. Extra påtagligt blir det för mig nu när jag är sjukskriven. Helgerna känns som mitt ”jobb” nu och detta är alltså min s.k återhämtning i vanliga fall…. Inte konstigt man blivit utmattad 🙂 Älskar att vara med familjen men tystnad kan inte nog betonas för min del för att få återhämtning. Tack för att du delar med dig av din vardag och inte har en tillrättalagd blogg där obekväma tankar inte får finnas. Ha en bra vecka!!

    1. Jag instämmer Annelie. Återhämtning får jag mer av på vardagarna och då njuter jag av tystnaden. Inte konstigt att det är lyx med långpass och annan träning för sig själv eller med en (vuxen) vän.

      Hoppas du har haft en fin helg ändå. För det är de ju oftast, även om det är lite kaos stundtals.

      Tack snälla & ha en bra vecka du också!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras