Hemgjord nutella – enkelt recept i 5 steg

Nutella /Anna Lissjanis

Let´s go from nuts to nutella!

För det är inte alls svårt. Jag äter nötsmör av olika sorter dagligen – t.ex. i gröt, på riskakor, i proteinsmet, smoothies och till chiapudding. Just nu är det hasselnötsmör jag har hang up på och förra veckan tog burken slut. Katastrof. Ibland är jag lite dum-lat och orkade inte gå till affären (ca 100 meter utanför huset) men kom på att jag kunde testa att göra eget. Hade tänkt det så länge, bunkrat upp med nötter, men inte tagit mig för.

Och av hasselnötssmör kan du göra nutella. Ännu smarrigare än nötsmör tycker jag! Här ett recept där du själv kan välja sötningsmedel (jag använde xylitol/björksocker) där jag guidar dig i 5 enkla steg. Du behöver:

Nutella

Länkar till ekologiska produkter hos min sambarbetspartner Bodystore.

Rostade hasselnötter /Anna Lissjanis

1. Första steget är att rosta hasselnötterna. 10 minuter i ugnen på 200°. När de svalnat är det bara att rulla dem mot varandra i handflatan så att skalet lossnade.

2. Mixa de skalade nötterna. I en matberedare/mixer eller med en stark mixerstav.

3. Tillsätt kakao, sötning, kokosolja och vaniljpulver. Mixa tills allt blandas till en ”röra/smet”. Smaka av och tillsätt lite extra av ingredienserna efter smak.

4. Förvara i en lufttät burk med lock i kylen.

Nutella /Anna LissjanisRiskaka med nutella och banan /Anna Lissjanis

5. Mums! I bakverk, på riskakor med skivad banan, rostmackan, glass. Eller direkt ur burken för att stilla godissuget…

Gó helg!

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras