Måndagslistan: måste inte

Måndag och mycket du måste göra?

Tänk då på allt du INTE måste. Så går jag alltid runt på semestern, nöjd över att inte behöva ställa väckarklockan eller skynda med saker och ting. Och samma avslappnade känsla går att få trots en måndag med fulltecknat schema. Det finns ju alltid saker du inte måste, en lista jag gjort förut men gärna gör om eftersom det är en så skön start på veckan.

5 saker jag inte måste:

Morgonstressa. Måndagar är alltid lite meckiga med att lämna tvillingarna på förskolan och få iväg storbarnen. Att få upp dem efter att ha vänt på dygnet, leta vantar o.s.v., men idag lämnar Jonas barnen. Därför kan jag ta det lugnt på morgonen, äta frukost och ta en kopp kaffe i lugn och ro innan dagen på Nackademin.

Åka tunnelbana. Trängas i rusningstrafik, svettas och smittas med stress. (se punkt 1). Jag cyklar i alla väder utom snöstorm och ishalka, vilket både går snabbare och ger en andnings- och tankestund.

Laga mat. Det finns både kvar några köttbullar, biffar och kycklingfiléer från helgens storkok (liknande det här), så i kväll är det bara att koka lite ris, pasta, matvete eller liknande. Perfekt när både Hugo och Hampus har fotbollsträning.

Anna, Junior & Jonna Lissjanis

√ Klä upp mig. Jag gillar att sminka mig lite och välja matchande kläder, men på vardagarna blir det en bekväm och cykelvänlig outfit. I lördags valde barnen kläder till sig själva och mig inför syster Mia´s födelsedagsfest som du ser på bilden ovan. En glittrande paljettkjol var det självklara valet de gjorde till mig. Absolut festlig, men som jag knappt kan gå i. ”Ibland men inte alltid” gäller även kläder…

 √ Ligga kvar i sängen hela dan. Jag är inte sjuk eller nyopererad – tillfällen då allt annat lockar. Idag ska jag fasen njuta lite extra över allt jag KAN och får uppleva.

brunnsvikenFrån min sköna löptur runt Brunnsviken i lördags. Inget måste det heller, men något jag ville och hade satt upp som ett inre mål. Ett ”måste” långt ner på prioriteringsskalan kan man säga, för det är skillnad på föreställda måsten och saker du verkligen behöver göra. Snurrigt?

Vad måste inte du idag?

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras