Snösäker skidåkning fram till maj

Från blomstrande vår hemma i Stockholm till snösäker skidåkning och snöflingor stora som lapptäcken.

I torsdags kväll kom jag och familjen fram till skidorten Kvitfjell i Norge som ligger ungefär i höjd med Sälen på andra sidan gränsen. Ofta tänker man inte på att det inte är så mycket längre resväg till vårt grannland som de svenska fjällen, hit ca 70 mil och inte långt från Lillehammar. Precis som Stockholm var de norska orterna vi passerade snöfria, så ju närmare vi kom vårt mål med bilresan, ju mer började vi planera för annat kul än skidåkning att göra under helgen. Men.

annalissjanis_kvitfjell_hytte istappar_lissjanis jonna_sno_kvitfjell kvitfjell_stuga_annalissjanis

Efter en snirklig väg uppför det branta fjället kom vi rakt in i vintern. För oss en chans att uppleva säsongens sista snöfall i en idyllisk skidort. Kvitfjell ger verkligen den alpkänsla jag föreställt mig och alltid drömt om att åka skidor i. Inga skrikiga turistskyltar, med höga fjäll runtomkring men ändå barnvänligt, klassiska timmerhus med grästak och meterlånga istappar hängande nedför dem.

Jag har dokumenterat vår vistelse med både foton och en film, så en mer ingående berättelse om vår härliga helg kommer. Norge levererar och nu ska vi fortsätta ta vara på årets sista skidåkning.

Resa på uppdrag av Visit Norway och PR-byrån Mandel.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras