Min bröllopsdag 2009 vs. 2016

Min och Jonas bröllopsdag.

Tänk, nu i söndags var det 7 år sen vi gifte oss. En helt annan verklighet idag än den magiska dagen i Jorm, men fortfarande finns samma kitt av kärlek kvar. Här återger jag vår bröllopsdag 2009 och den för några dagar sen, 2016. Där i Jorm en av mitt livs lyckligaste dagar, helt perfekt enligt hur jag och Jonas ville ha det. Även den här i Stockholm var fin på sitt sätt. Lika härligt solig, men inte lika mycket tid för varandra. Med fyra barn blir det lätt så.

Redan i början av vår relation pratade vi om barn och det var faktiskt Jonas som tog upp ämnet. En av de saker som fick mig att falla för honom eftersom det även var min stora dröm – ett liv med barn. Sen var kanske inte fyra stycken planen från början, vi har fått ge väldigt mycket tid och energi vi kunnat lägga på till dem, men har även blivit otroligt rika. På skratt och kärlek genom personer som är en del av oss båda.

Här ger jag en återblick till de båda dagarna i bilder med några tankar bakom. Mycket för att bevara allt för mig själv. Vissa av personerna på bilderna betyder mycket för mig och Jonas men lever inte idag varför det känns viktigt att bevara dem i bloggen som inte föddes förrän senare det året. Därför har jag inte så mycket bilder/ord från dagen förrän nu.

En återblick för mig, Jonas och anhöriga, men även för dig som är nyfiken + en liten summering och jämförelse med årets bröllopsdag mot slutet. Varning för bildbomb!

Lissjanis brollop

Bröllopsdagen 2009

På långfredagen 10 april 2009 gifte vi oss, jag och Jonas. Ingen av oss hade drömt om något stort pampigt utan ville istället ha det så avslappnat och personligt som möjligt. En fest för vår närmaste familj och våra vänner som speglade vårt gemensamma sportiga intresse. Med fokus på kärleken och glädjen i en vacker miljö där alla skulle känna sig bekväma, utan frack.

Bra att välja en ”lång” dag som långfredag för fest tänkte vi och hade även vädergudarna på vår sida. Påsken är den bästa tiden i fjällen tycker jag, med snö, sol, skoter- och skidåkning, temat var avslappnat after ski. En underbar dag på alla sätt. Gnistrande skare, vårsol, och alla våra närmaste vänner och släktingar var samlade för pimpeltävling, skoteråkning och korvgrillning på sjön under dagen.

Minns att jag var rörd bara av tanken på att alla rest den långa vägen för att fira oss. Även om vi inte ville ha något stort bröllop blev det så verkligt när dagen var kommen – hur stark kärlek vi kände (och känner) för varandra, men även för de som står oss nära.
Lennart & Kerstin Jonassonhugo_brollopisen_brollopjonasjonasson_brollopjormsjon_brollopSkoter på bröllopsdagen, Anna Lissjanis

På kvällen vigsel i ett litet kapell i anslutning till Korpens Öga, granngården med hotell, restaurang och ridning på islandshästar. Vår vän och företagskollega Sofia Grenevall sjöng så vackert, bl.a. en Kent-låt, och efteråt hade vi after ski-fest med valfri klädsel kvällen lång.
Bröllopsfoto - Fam. LissjanisUlf och Lena LissjanisSiri och Annika Jonassonbrollopsfoto_familj2JPGSofia Grenevall /annalissjanis.seElin och Ola som driver Rid i Jorm/Korpens Öga, hade fått fria händer med det mesta. Som mat och dukning, med viss hjälp av mina föräldrar och min vän Katarina (Kattis) som var toastmaster. En fantastisk buffé med jämtländska specialitéer stod uppdukad som alla fick äta så mycket de orkade av. Både jag och Jonas är tränande gourmander och på vår fest skulle ingen gå hungrig.

Korpens Öga, bröllop Anna LissjanisBröllopstårta, Anna LissjanisBröllopstårta, Anna & Jonas Lissjanismata_brollopstarta

Sen dans och bröllopstårta som en tjej i trakten bakat. En läckerhet med nougat- och hallonmousse i fyllningen, samt marsipan täckt av vit choklad. Så fantastiskt gott alltihop. Så fantastiskt stort. En dag full av kärlek, skratt och tårar vid vackra tal. Minnen för livet ♥

Bröllopsdagen 2016

Åren har rusat fram. Vi har flyttat och fått två barn till sen dess, gått igenom tuffare och mer harmoniska perioder – hela tiden med fokus på barnen. I söndags var Jonas med Hugo på fotbollscup och jag tog de små på picknick. En vårdag med lika strålande sol som för 7 år sen, med cykling, termoskorv och annat smått och gott. En härlig dag för barnen och oss vuxna, men på var sitt håll. Först sent på kvällen hade jag och Jonas tid för varandra, att sitta ner och prata bara vi, men någon större fest för vår bröllopsdag blev det inte.

jonna_cykel_2016Picknick, Lissjanispicknickmatjunior_korvEn jättefin bröllopsdag med mina små, men utan den stora mannen.

Relationer är inte alltid guld och gröna skogar. Bara det finns glöd i askan går det att blåsa den till liv om du anstränger dig och det gäller att inte glömma vad det var du föll för en gång i tiden. Den person du förälskade dig i finns ju kvar där bakom stress, trötthet och frånvaro. Och oftast beror allt det där på just kärleken.

En man som jobbar för att försörja sin familj, som offrar sin fritid för barnens aktiviteter och precis som frun även försöker norpa lite tid för sig själv. För att andas och orka. Indirekt för relationen – sina barn och sin partner ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras