Ny frisyr

Godmorgon önskar en nu korthårig Anna!

Jag hade en riktig lyxfredag igår med morgonlöpning, vänner, en tänkvärd föreläsning, fredagsmys med barnen och ett par timmars ”bara vara” i frisörstolen som resulterade i det här.

”Bort med löshåret som inte är mitt”, tänkte jag. Nu har jag prövat på att vara långhårig ett tag, kul till en början, men inte riktigt jag. Så klipp klipp föll mer och mer hår bort och tadaa! Anna kom fram.

AnnaLissjanis med sonen Junior.

Hela min barndom hade jag kort hår så det är ingen helt ny känsla. Jag ville länge vara pojke eftersom jag tyckte de var ”tuffare och gjorde roligare saker”. Jag vägrade ha klänning, cyklade trampbil med de stora killarna på gatan i det skånska samhället Degeberga där jag bodde tills jag var 5 år. Sen växte jag upp och det där med att vara tuff, fri och ha kul visade sig varken ha med kön eller frisyr att göra. Grejen är att hitta sin personliga stil i allt. Jag har alltid försökt gå min egen väg, även då självkänslan sviktat, och ha alltid trivts som korthårig. En frisyr som passar mitt sportiga jag.

Och nu är jag ännu mer lik Junior. Eller tvärtom? Jonna tyckte också att jag var lik en pojke och att hon nu var ”den enda tjejen i familjen”. Inget långt ”Elsa-hår” längre, men kort är snyggt på tjejer OCKSÅ menade jag.

Per Holknekt /annalissjanis.se

”Du är outbytbar. Du måste inte vara bra, bara våga vara den du är född till. En till likadan behövs inte”.

Några av de kloka ord modedesignern Per Holknekt delade med sig av vid en föreläsning på Business Bloggers Event igår. Som multientreprenör med 31 framgångsrika bolag har han erfarenhet av att våga tro på sig själv, något han menar att du ska även om du inte är expert. Att det unika hos dig eller din idé är nyckel för framgång – inte att kopiera någon annan.

Som parallell till min frisyr, att strunta i trender eller att försöka vara en riktigt ”flickig flicka” om du är mer DU i kort hår – speciellt när håret inte ens är ditt eget. Eller att lyssna till hjärtat gällande projekt och drömmar.

Anna Lissjanis & Caroline Nilsson poserar.

Jag gick till eventet tillsammans med min spjuver till vän/författarkollega Caroline. Vi tog även en stund för att prata om vår barnbok om Dante, exempel på det här med att våga tro på och göra sin unika grej. ”Kan du, kan jag, kan vem som helst” som Per´s föreläsning hette. Och oavsett – var dig själv. Du har förmågor (och en look) som ingen annan har och därför är du outbytbar. Glöm aldrig det ♥

21 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras