Skating på Jormsjön – VLOG

Anna Lissjanis på skidor i Jorm

De absolut roligaste skidturerna är skating på slät skare.

På mina gamla Vasaloppsskidor som inte har någon bromsande stighud. De står alltid ovallade för passande dagar då snön är tillräckligt hård och det inte finns några dragna längdskidspår.

I förrgår hade natten varit kall, såpass att jag kunde skata i de packade skoterspåren. Tyvärr inte utanför eftersom jag sjönk igenom skorpan på snön. Annars är det absolut härligast att kunna åka precis var som helst i världens fart ute på sjön. Pass där jag känner att mina mil på roddmaskinen gjort nytta för uthållighet och att använda kraft från hela kroppen samtidigt.

Skidor på Jormsjön /annalissjanis.se

Skating jämfört med klassisk längdskidåkningsstil är som att jämföra att cykla på en racer mot en oväxlad damcykel. Samtliga fall är sköna sätt att komma ut och röra på sig, att använda muskler och hjärta, men skillnaden är farten och adrenalinkicken. På en racer eller vid skating känner jag mig så stark, snabb och fri. Filmklippet från Jormsjön får hjälpa mig att beskriva känslan.

För mer faktabasterat om skidåkning – läs mina bästa träningstips för längdskidåkning.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras