Påskpass i triset

Hantellyft åt sidan - Anna Lissjanis

Att hotellgym inte kan vara lika välutrustade som de stora kedjornas är förståligt, men jag gillar när de satsar på fria vikter som ger större variationsmöjligheter.

Igår körde jag ett traditionellt påskpass på Clarion Collection Hotel Grand i Sundsvall innan resten av familjen vaknat. Ett snabbt pass med tre triset (d.v.s. tre övningar direkt efter varandra – sen vila och upprepa) för överkroppen som funkar fint med bara hantlar. När jag nu inleder ett par veckor med lätt styrketräning (runt 15 reps/set) passar superset eller triset bättre än vid tunga lyft då jag behöver längre vila mellan varje set. Dessutom perfekt i mindre gym som hemma eller hotell!

Armhävningar med fötterna på en bänk - Anna Lissjanis

Påskpass överkropp

  • Triset 1: Armhävningar + bröstpress med hantlar + hantellyft åt sidan.
  • Triset 2: Axelpress med stång + hantellyft framåt + bicepscurl med hantlar.
  • Triset 3: Smala armhävningar + tricepspress från pannan med hantlar + stående bålrotation med hantel.

Ex. upplägg för tricet: Kör alla övningar i varje triset direkt efter varandra utan vila. Sen tar du en paus på ca 1 minut innan nästa triset. Upprepa varje tricet 3-5 gånger.

För fler träningsupplägg i triset och rörligt format – kika på den här filmen med helkroppsträning.

Anna Lissjanis laddar för axelpress med stång.Som vanligt mitt påskgula linne från adidas Stella McCartney på. Tights – Run & Relax, strumpor – Gococo, skor – Merrell.

45 minuter senare sov alla fortfarande inne på hotellrummet, utom Junior som hittat Hugo´s iPad. Som vanligt. Jag och Junior vaknar alltid först, taggade för en ny dag. Idag till en riktigt lång fredag med ännu lyxigare frukost, äntligen i Jorm hos resten av familjen. Och det lilla hotellgymmet byts ut mot längdskidor ute på sjön ♥

Hotellfrukost /Anna LissjanisÄven frukosten på Clarion Collection Hotel Grand i Sundsvall får högt betyg. Det mesta ekologiskt, färskt bröd och bär, stekta grönsaker, gröt och påskägg i tre varianter – stekt, kokt och scrambled.

Hoppas du får en riktigt fin långfredag med livet goda, som fys och mys!

2 kommentarer
  1. Ha, ha… kul… i det där gymmet tränade jag också häromdagen! Lite besviken, eftersom jag tycker att Clarion brukar ha något bättre gym. När jag var där var vi flera stycken och då blev det supertrångt i styrketräningsdelen. Och så fanns det bara en matta, så det gick inte riktigt att flytta ut på stengolvet heller. Å andra sidan tycker jag att deras kvällsmat är fab – och att det är toppen med gratis middag, särskilt när man som jag reser ensam i jobbet. Ha nu en skön påsk i Jorm!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras