Olika är bra

Raggsockor i olika "Rock Sockor"-stil /Anna Lissjanis

Ökad tillgänglighet till bilder av kroppar och framgång i sociala medier har lett till att vi jämför oss allt mer med varandra.

En ”perfekt näsa här, abs där, en karriär i raketfart och drömhuset på landet”. Och ännu värre är det med rasdiskriminering. Som att en hudfärg, kroppsform eller klasstillhörighet skulle vara bättre än en annan? Så löjligt, men ändå orsakar det krig.

Olikheter är ju BRA. Både hur vi är, ser ut och vad vi pysslar med i våra liv. Vi lär av varandra, inspireras och blir mår bättre av att andra typer som kompletterar oss. Detta firas lite extra på FN:s dag mot rasdiskriminering samtidigt som downs syndom idag uppmärksammas genom olikfärgade strumpor. Vi ”Rocka Sockorna” för att hylla olikheter och ta in mer färg i vardagen, jag med olika raggsockor och barnen har också pratat om ämnet i skolan. Bra och viktigt att ta upp i tidig ålder tycker jag.

Björn Borg Nude /annalissjanis.se

Idag lanserar även Björn Borg ”The Skin Collection” med hudfärgade underkläder för alla. En kollektionen för att hylla mänskliga rättigheter och jämlikhet åt alla.

”Nude är inte en färg, det är ett koncept som alla borde kunna ta del av. Vi kallar det ”six shades of human” och anledningen att vi lanserar på FN:s dag mot rasdiskriminering är att det politiska klimatet i Europa har varit tufft på sistone och det är dags att bekänna färg. Det här är vårt bidrag till debatten”, säger Björn Borgs Marketing Director, Jonas Lindberg Nyvang.

Bra initiativ och fina underkläder tycker jag, men ännu ett plus hade varit om modellerna hade haft lite olika kroppstyper. Stora, små och mitt emellan – olika är bra.

1 Comment
  1. Men herregud, snart måste man väl färga snögubbar bruna och svarta enligt också för att det är rasistiskt med enbart vita.. Vem vill ha hudfärgade underkläder oavsett?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.